ایران پرس: حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به شرایط کنونی افغانستان بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از مردم آن کشور تاکید کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای روز شنبه در دیدار اعضای هیات دولت سیزدهم، افغانستان را کشور برادر، هم‌ زبان، هم‌ دین و هم‌ فرهنگ ایران خواندند و با ابراز تأسف عمیق از مشکلات مردم از جمله حادثه روز پنج‌ شنبه فرودگاه کابل، گفتند: این مشکلات و سختی‌ها کار آمریکایی‌ها است که 20 سال کشور را اشغال و انواع ظلم را به مردم آن تحمیل کردند.

رهبرمعظم انقلاب اسلامی همچنین با برشمردن آثار منفی حضور آمریکا در افغانستان از جمله  بمباران مجالس عروسی و عزا، کشتار جوانان، زندانی کردن بی‌دلیل بسیاری از مردم و افزایش دهها برابری تولید مواد مخدر گفتند: آمریکا یک قدم هم برای پیشرفت افغانستان برنداشت و افغانستانِ امروز اگر از لحاظ پیشرفت‌های مدنی و عمرانی از 20 سال قبل عقب‌تر نباشد، جلوتر نیست.

ایشان در خصوص موضع جمهوری اسلامی ایران نیز تصریح کردند: ما طرفدار ملت افغانستان هستیم چرا که دولتها همچون گذشته می‌آیند و می‌روند اما ملت افغانستان است که باقی می‌ماند.

سخنان حضرت آیت الله خامنه ای درباره کارنامه پر از شکست آمریکا در افغانستان پس از بیست سال اشغال این کشور، نشان می دهد همانگونه که در چند سال گذشته جمهوری اسلامی ایران پیش بینی کرده بود، آمریکا مجبور شد پس از ناکامی کامل در جنگ با افراط گرایی در افغانستان، خاک این کشور با سرافکندگی ترک کند.

خسارت های جبران ناپذیر، میراث  آمریکا در سال های اشغال افغانستان

کاخ سفید در حالی به حضور نظامی خود در افغانستان خاتمه داد که پس از گذشت دو دهه از اشغال افغانستان، آمریکا نتوانست هیچ یک از شعارها و وعده های خود را در آن کشور عملی کند.

میراث آمریکا در سال های اشغال افغانستان، خسارت های جبران ناپذیر در کشتار مردم بی گناه وهمچنین از بین بردن زیر ساخت های اساسی این کشور است که بیش از گذشته چهره مزورانه حاکمان کاخ سفید را برای جهانیان آشکار کرد.   

آمریکا در دو دهه حضور بی ثمر در افغانستان، ضمن آنکه تروریسم و مواد مخدر در این کشور را گسترش داد سبب شد تا کمک های مالی بین المللی به افغانستان نیز توسط شرکت های خارجی در چرخه سوء استفاده مالی و همچنین اختصاص این کمک ها به پروژه های غیر ضرور هدر برود و همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند اقدامات آمریکا سبب شد تا افغانستان از لحاظ پیشرفت‌های مدنی و عمرانی از 20 سال قبل عقب‌تر باشد.

خروج آمریکا از افغانستان این فرصت را برای مردم، فعالان سیاسی و گروه های قومی و مذهبی در این کشور فراهم کرده است که با کنار گذاشتن اختلافات و منافع محدود گروهی، بتوانند با اتکا به اصل گفت وگو و اجماع بر سر منافع ملی، بستر مناسبی برای تشکیل دولتی فراگیر در افغانستان مهیا کنند.

در چند دهه گذشته که افغانستان درگیر جنگ داخلی یا اشغال خارجی بوده است، خط ثابت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره حمایت از مردم افغانستان بوده است که این سیاست راهبردی در مقاطعی در قالب پذیرش مهاجران افغان در داخل ایران یا کمک به بازسازی آن کشور در دستکم دو دهه گذشته، مصداق یافته است.

در حال حاضر که طالبان بر افغانستان تسلط یافته است و بر تشکیل دولت فراگیر در این کشور تاکید دارد، باز هم ایران حمایت از مردم افغانستان را شاخص اصلی سیاست خود در قبال این کشور می داند و عقیده دارد که همه تلاش ها در افغانستان باید در جهت ارتقا سطح زندگی مردم به خصوص تامین امنیت متکی بر اراده داخلی باشد.      

نویسنده: محمدرضا عسگری

117