ایران پرس: وزیر کشور دولت طالبان اعلام کرد، اگر کاخ سفید از به رسمیت شناختن حاکمیت طالبان امتناع کند، تهدید ضد منافع آمریکا توسط این گروه ادامه خواهد یافت.

«سراج‌الدین حقانی» وزیر کشور دولت طالبان به الجزیره گفت: "اگر امریکا این گروه را به رسمیت نشناسد، تهدید علیه آن کشور ازسر گرفته خواهد شد."

حقانی گفت: آمریکا با امتناع از به رسمیت شناختن طالبان، دروازه‌های دشمنی علیه مردم افغانستان را کاملاً باز نگه می‌دارد.

وزیر کشور دولت طالبان با انتقاد از سیاست آمریکا درقبال طالبان گفت: واشنگتن مانع از تعامل جامعه بین‌المللی با این گروه  شده و این غیرقابل‌قبول است.

هشدار وزیر کشور دولت طالبان به آمریکا درباره به خطر افتادن منافع این کشور در صورت به رسمیت نشناختن حاکمیت این گروه در افغانستان، نشانه ای از تغییر رویکرد طالبان در قبال آمریکا است.

طالبان که از 15 اوت گذشته مجددا قدرت را در افغانستان برعهده گرفته است، در ماه های اخیر بارها از آمریکا خواسته بود تا حاکمیت این گروه در آن کشور را به رسمیت بشناسد. در مقابل آمریکا با تاکید براینکه عجله ای برای شناسایی رسمی حاکمیت طالبان در افغانستان ندارد، هرگونه تجدید نظردر قبال این گروه را به  تغییر سیاست ها و اقدامات طالبان مشروط کرد.

آمریکا علاوه بر آنکه، طالبان را به رسمیت نشناخته است، با بلوکه کردن دارایی های افغانستان عملا چالش بزرگ اقتصادی برای مردم این کشور ایجاد کرده اند. 

عدم دسترسی طالبان به منابع مالی بانک مرکزی در بانک های خارجی موجب شده تا دولت طالبان نتواند مایحتاج اصلی مردم افغانستان شامل مواد غذایی و دارو را از دیگرکشورها تامین کند.

به همین دلیل است که بیش ازهمه کشورها، این آمریکا است که حکومت طالبان را به چالش کشانده و تضعیف این گروه درافغانستان را بدنبال داشته است.

از نظر طالبان، اروپا نیز برغم ژست مستقلانه خود برای تصمیم گیری در قبال نوع مواجهه در قبال افغانستان، اما دنباله رو سیاست های آمریکا است و تا زمانی که این کشور حاکمیت طالبان را به رسمیت نشناسد بسیار بعید است که کشورهای اروپایی در این خصوص گامی بردارند.

در حال حاضر آمریکا و اروپا، خواستار برداشته شدن محدودیت های موجود از فعالیت گروه های مختلف قومی، مذهبی، صنفی و سیاسی در افغانستان هستند و هر گونه شناسایی رسمی حاکمیت طالبان را به محترم شمردن حقوق و آزادی های فردی و اجتماعی و همچنین تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام  در این کشور منوط کرده اند.

با توجه به اینکه دربیش از پنج ماهی که از قدرت یابی دوباره طالبان بر افغانستان سپری شده است هیچگونه اقدام از سوی این گروه در مسیر احترام به اصل جمهوریت، آزادی زنان برای  تحصیل و کار و مشارکت دادن اقوام در قدرت صورت نگرفته است، جامعه جهانی همچنان با درخواست طالبان برای شناسایی رسمی این گروه مخالف است.

در چنین شرایطی، دولت طالبان برای جلب نظر آمریکا برای به رسمیت شناختن این گروه در افغانستان، به سازوکار تهدید روی آورده است و وزیر کشور طالبان هشدار داده که ادامه سیاست عدم به رسمیت شناختن این گروه ،منافع کاخ سفید به مخاطره خواهد افتاد.

این گمانه وجود دارد که طالبان با تصور آنکه تاکید بر جنگ در افغانستان برای خارج کردن نیروهای خارجی پس از دو دهه موثر بوده است، به این نتیجه رسیده اند که می توانند با تهدید آمریکا به از سرگیری اقدامات ضد منافع این کشور،کاخ سفید را به  شناسایی رسمی گروه طالبان وادار کند.              

نویسنده: محمدرضا عسگری

117

بیشتر بخوانید:

نشست اسلو و دستاوردهای احتمالی برای طالبان و مردم افغانستان

ذبیح‌الله مجاهد: جهان با طالبان همکاری کند