طالبان که پیش ازآغاز دور جدید حکمرانی، مهمترین منبع درآمدش کشت خشخاش ،تولید و قاچاق مواد مخدر بود، درهشت ماهی که به قدرت رسیده، بارها بر ممنوعیت کشت خشخاش مهمترین محصول تهیه مواد مخدر (تریاک) تاکید کرده است.با این حال برخی کشاورزان افغان میگویند: با وجود اعلام ممنوعیت کشت خشخاش، تاکنون ازسوی طالبان فشاری احساس نکرده اند.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، ملاهبت الله آخند زاده، رهبر طالبان امروز (یکشنبه) در فرمانی کشت تمام انواع محصولاتی را که از آن برای تولید مواد مخدر استفاده می شود، ممنوع اعلام کرد.
انعام الله سمگانی، سخنگوی طالبان در صفحه توئیتر خود نوشت: اگر کسی از این فرمان تخلف کند، کشت وی تخریب و با وی برخورد خواهد شد.
براساس فرمان رهبری طالبان همچنین در سراسر افغاستان استعمال و انتقال، خرید و فروش، واردات و صادرات و کارگاه های تولید هرگونه مواد مخدر (تریاک- حشیش- شیشه و شراب) ممنوع شده است.
این فرمان در حالی صادر میشود که افغانستان یکی از عمدهترین کشورهای تولید کننده مواد مخدر جهان است و به تنهایی 90 درصد تریاک جهان را تامین میکند.
در مدت 20 حضور نیروهای خارجی در افغانستان تولید و کشت مواد مخدر در این کشور به صورت بیسابقهای افزایش یافته بود.
با وجود ادعای حکومت طالبان درباره جلوگیری از کشت خشخاش گزارش ها حاکیست همچنان دویست هزار هکتار از زمین های کشاورزی در افغانستان زیر کشت خشخاش است.
بر اساس گزارش شبکه طلوع افغانستان، ولایات هلمند و قندهار که در گذشته نیز دو مرکز مهم کشت خشخاش بودند،اکنون در دوران حاکمیت طالبان نیز میزان کشت خشخاش را افزایش داده اند.
محمدکریم کشاورزی که 15 سال کشت خشخاش داشته، می گوید: امسال نیز تمام زمین های کشاورزی را زیر کشت خشخاش برده و ماه دیگر محصولش قابل برداشت است.
محمد کریم درباره کشت جایگزین خشخاش مواد تولید کننده تریاک می گوید: هیچ محصولی مانند کشت خشخاش برای کشاورزان این منطقه سودآور نیست و فعلا هم هیچ محدودیتی برای کشت نداریم به همین دلیل زمین های زیر کشت را افزایش داده ایم.
با وجودی که کشت خشخاش و خرید و فروش تریاک از نظر قانونی در افغانستان ممنوع است اما هم اکنون و در بازارهای ولایات قندهار و هلمند آزادانه خرید و فروش می شود.
112
بیشتر بخوانید:
افغانستان؛ کشت 93 درصد خشخاش در مناطق تحت کنترل طالبان
درخواست دولت افغانستان برای تخریب مزارع خشخاش/تحلیل
فرانس پرس: افزایش 10 درصدی کشت خشخاش در افغانستان