ایران پرس: تعرض به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات پس از مدت کوتاهی از حمله تروریستی اخیر در حرم رضوی نشان می دهد که برنامه حساب شده ای برای ایجاد تفرقه میان دو ملت ایران و افغانستان در جریان است.

در حمله به ساختمان کنسولگری ایران در هرات، عده ای اقدام به سنگ پرانی کردند.

تلاش های اخیر مغرضان و دشمنان دو ملت ایران و افغانستان به این حملات تروریستی در حرم رضوی و ساختمان کنسولگری ایران در هرات محدود نبوده، بلکه در شبکه های مجازی با انتشار تصاویر و کلیب های جعلی تلاش کردند، برخورد و رفتار مردم ایران با مهاجران را زشت و خشن جلوه دهند تا از این طریق بر افکار عمومی در دو کشور ایران و افغانستان تاثیر منفی  بگذارند.

این در حالی است که با پیگیری های امنیتی در ایران مشخص شد، گروهی مغرض از طریق دریافت پول در افغانستان از خارج از این‌کشور اقدام به انتشار مطالب جعلی در شبکه های اجتماعی می کنند.

محسن رویی صفت کارشناس مسایل افغانستان در این باره می گوید: بعد از تسلط مجدد طالبان در افغانستان تلاشهای گسترده ای برای تاثیرگذاری بر روابط این گروه و تهران آغاز شده و در روزهای اخیر افزایش پیدا کرده است. دشمنان دو ملت براین خیال هستند که می توانند از طریق تحریک مشتی مزدور، روابط افغانستان و ایران را مخدوش کنند.

ایران پرس فارسی را در توییتر دنبال کنید

بیش از چهار دهه است که جمهوری اسلامی ایران میزبان بیش از سه میلیون مهاجر افغان بوده است که آنان همچون شهروندان ایرانی در شهرها زندگی می کنند و اخیراً پس از تسلط طالبان بر افغانستان بر این آمار نیز افزوده شده است.( آمارها حاکی از حضور 5 میلیون افغان در ایران است.)

در این مدت، کمک های انساندوستانه جمهوری اسلامی ایران به ملت مظلوم افغانستان هم ادامه پیدا کرده است. این در حالی است که در سایر کشورهای همسایه افغانستان، مهاجران این کشور در کمپ ها و در شرایط نامطلوب زیستی اسکان داده شده اند.

مهاجران افغان در ایران در تمامی سطوح آموزشی و اشتغال حضور دارند و از حق زندگی با عزت برخوردارند.

از این‌رو اینکه یک باره هجمه ای در مورد ضدیت با مهاجران افغان در ایران به راه می افتد و نهادهای وابسته به این کشور در افغانستان مورد حمله قرار می گیرند، کاملا نشان دهنده اهداف مغرضانه و تفرقه افکنانه دشمنان دو ملت ایران و افغانستان است.

این کشور جزو حوزه تمدنی ایران است و همین ویژگی در کنار اشتراکات مذهبی و فرهنگی باعث شده است تا مهاجران افغان در ایران در کمال آرامش زندگی کنند که برای برخی افراد و گروهها آزار دهنده است.

به همین دلیل همه تلاش خود را برای تفرقه افکنی میان دوکشور ایران و افغانستان به کار گرفته اند.

پیر محمد ملازهی کارشناس مسایل افغانستان در این باره می گوید: هجمه برضد نهادهای جمهوری اسلامی ایران در افغانستان و وانمود کردن بدرفتاری با مهاجران افغان در ایران به گونه ای نرم، طالبان را نیز نشانه رفته است و مغرضان درتلاش هستند تا روابط این گروه با تهران را به سمت تنش سوق دهند. از اینرو بایستی با هوشیاری بیشتر این گونه حرکات و رفتارها از سوی مردم افغانستان و گروه طالبان رصد و خنثی شود.

در هر حال؛ در چهاردهه اخیر تلاش های زیادی برای ایجاد بد بینی و نفاق در ایران در خصوص مهاجران افغان صورت گرفته که به دلیل برخورد هوشیارانه دو طرف، این تلاش های تفرقه افکنانه نتیجه بخش نبوده است.

بدون تردید ادامه نکته سنجی و شناخت از عوامل خشونت‌گرا و اهداف آنها، بیش از پیش این افراد و گروهها را منزوی و در رسیدن به اهداف شومشان ناکام می کند.

نویسنده: مجید وقاری

112

 بیشتر بخوانید:

احضار کاردار سفارت افغانستان به وزارت خارجه

ایران حمله تروریستی هرات را محکوم کرد