ایران پرس: پس از پانزده سال، پرواز هواپیماهای رژیم نژادپرست اسرائیل به ترکیه برقرار شده است.

"یائیر لاپید" نخست وزیر رژیم صهیونیستی از تصویب توافق‌نامه ارتباطات هوایی میان ترکیه و رژیم صهیونیستی در نشست اخیر کابینه این رژیم خبر داد. بر اساس این توافقنامه، از این پس، هواپیماهای شرکت‌های هواپیمایی رژیم اشغالگر قدس، قادر خواهند بود به فرودگاه استانبول و سایر شهرهای ترکیه پرواز کنند.

همزمان با حذف محدودیت های پروازی برای هواپیماهای اسرائیلی، رسانه‌های عبری زبان در سرزمین های اشغالی فلسطین از پهلوگرفتن یک ناوچه ترکیه در سواحل این رژیم نژادپرست در دریای مدیترانه خبر دادند. به نوشته روزنامه های رژیم صهیونیستی، یک ناوچه ترکیه‌ای به همراه ناو موشکی آمریکا در بندر حیفا در شمال غرب اراضی اشغالی فلسطین پهلو گرفته است.

تحرکات اخیر دولت ترکیه به منظور از سرگیری رابطه با رژیم صهیونیستی در حالی است که پیش از این، مسوولان این رژیم از دولت "رجب طیب اردوغان" خواستند دفتر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را در آنکارا تعطیل کند. در همین ارتباط، "ایریت لیلیان" کاردار 60 ساله رژیم صهیونیستی در آنکارا در جریان نشست مطبوعاتی اخیر خود با رسانه‌های ترکیه اعلام کرد:اسرائیل ادامه فعالیت‌های دفتر حماس در استانبول را به عنوان مهم‌ترین چالش پیش‌روی روابط طرفین می داند.

این دیپلمات اسرائیلی در عین حال تصریح کرد:جای تردیدی نیست که اسرائیل از ترکیه انتظار دارد که ضمن تعطیلی دفتر حماس در استانبول، رهبران این گروه را نیز از خاک ترکیه اخراج کند.

تحرکات جدید دولت ترکیه را باید به معنای تن دادن دولت رجب طیب اردوغان به خواسته های رژیم صهیونیستی قلمداد کرد. درباره این تلاش های اخیر دولت آنکارا باید گفت: رئیس جمهور ترکیه در عمل به آرمان مردم مظلوم فلطسین ضربه آشکاری وارد کرده است. این در حالی است که اردوغان در طول سال های گذشته با شعار حمایت از مردم مظلوم فلسطین، تلاش کرده بود از حمایت های مردم ترکیه و حتی ملت های منطقه در جهت منافع شخصی و حزبی سود ببرد. کارشناسان می گویند، دلیل اصلی تعیین پیش شرط اسرائیل برای از سرگیری رابطه با ترکیه، اقدامات شتاب زده شخص رئیس جمهوری ترکیه برای عادی سازی روابط با این رژیم نژادپرست بوده است.

با توجه به بحران اقتصادی و مشکلات فزاینده معیشتی مردم ترکیه باید گفت: مقام های دولت اردوغان که از حل مشکلات اقتصادی مردم و مشکلات مالی دولت نتوانستند اقدام سازنده و طرح مثبتی اجرا کنند، با عادی سازی رابطه با برخی کشورهای منطقه و رژیم صهیونیستی تلاش می کنند، به این طریق بر مشکلات اقتصادی کشور فائق آیند.

تصور مقام های آنکارا این است که با از سرگیری رابطه با رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای متحد آمریکا، می توانند از مشکلات اقتصادی مردم بکاهند. اما مقام های حزب حاکم ترکیه این واقعیت را نادیده گرفته اند که در بخش اقتصادی، رژیم ها و برخی کشورهای همسایه نقشی نداشتند. بلکه اشخاصی نظیر "علی باباجان" به عنوان اقتصاددان جوان و برجسته ترک توانسته بود به مشکلات اقتصادی مردم این کشور پایان دهد..

در بیش از یک دهه گذشته رویاپردازی های دولت رجب طیب اردوغان برای از سر گیری رابطه با برخی رژیم های منطقه تاکنون نه تنها تاثیر مثبتی بر اقتصاد این کشور نداشته، بلکه موجب شده است که در نظرسنجی ها، حزب حاکم ترکیه همچنان از احزاب صاحب نام ترک عقب بماند. بر اساس آخرین نظرسنجی های به عمل آمده، حزب حاکم عدالت و توسعه از حزب جمهوریت ترکیه بین دو تا سه درصد عقب مانده است. سایر احزاب نیز توانسته اند آرای خود را افزایش دهند. در حالی که حزب عدالت و توسعه همچنان مشغول از دست دادن آرای خود در کشور و از دست دادن پایگاه های مردمی در این کشور است.

در یک جمع بندی کلی باید گفت، از سرگیری رابطه ترکیه با رژیم اسراییل نه تنها از مشکلات فزاینده اقتصادی این کشور نمی کاهد بلکه این تحرکات حزب حاکم و تلاش برای ازسرگیری این رابطه مشکلات مضاعفی برای شخص اردوغان و حزب حاکم ایجاد خواهد کرد که از دست دادن پایگاه های مردمی تنا یکی از این مشکلات است. 

نویسنده: محمد علی طالبی خاکیانی

116