دبیرکل سازمان همکاری‎‌‌ شانگهای اعلام کرد که در سایه الحاق ایران به سازمان همکاری‌ شانگهای، سند رسمی تعهدات این کشور در اجلاس سران در سمرقند به امضا خواهد رسید.

سازمان همکاری شانگهای در سال 2001 با هدف مقابله با تروریسم و افراط گرایی و همکاری فزاینده اقتصادی در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد.

هند و پاکستان در نشستی که روزهای 8 و 9 ژوئن سال 2017 در پایتخت قزاقستان برگزار شد، عضویت کامل این سازمان را به دست آوردند.  ایران نیز در حال طی کردن مراحل و فرآیندهای عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای است.

ادامه روند عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «ژانگ مینگ» دبیرکل سازمان همکاری‎‌‌ شانگهای روز جمعه اظهار داشت: ما انتظار داریم که رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری‌ شانگهای سندی را درباره تعهدات ایران برای الحاق به این سازمان در اجلاس سمرقند امضا کنند تا بعد از آن تهران بتواند تعهدات خود را مطابق با روندهای آن به پایان رسانده و عضویت خود را در سازمان همکاری‌ شانگهای تکمیل کند.

تصمیم برای عضویت کامل ایران در سازمان همکاری‌ شانگهای در اجلاس سال گذشته رهبران این سازمان در تاجیکستان گرفته شد.

به گفته دبیرکل سازمان همکاری‌ شانگهای، بلاروس نیز اخیرا درخواستی را برای عضویت خود در این سازمان ارائه کرده است.

ژانگ مینگ در این خصوص اظهار داشت: سازمان همکاری‌ شانگهای به طور فعالانه در حال بررسی درخواست بلاروس است و هماهنگی‌های فراوانی از جانبه دبیرخانه در این رابطه در حال انجام است. ما اعتقاد داریم که در نهایت در این خصوص اجماع حاصل خواهد شد.

دبیرکل سازمان همکاری‌ شانگهای خاطرنشان کرد: ما آمادگی داریم تا نقش مهمی را در ثبات و امنیت منطقه‌ای، گسترش دامنه منافع مشترک کشورهای عضو و کمک به توسعه یک سیستم مدیریت جهانی در راستای عادلانه‌تر بازی کنیم.

ژانگ مینگ تصریح کرد: ما از عضویت هر کشوری که با روح سازمان همکاری‌های شانگهای سازگار بوده و خود را با چارت آن تطبیق دهد، استقبال می‌کنیم.

اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای قرار است طی روزهای 24 و 25 شهریور (15 و 16 سپتامبر) در شهر سمرقند ازبکستان برگزار شود.

در اجلاس سال گذشته که با حضور «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد، اعضا بعد از چندین سال با درخواست عضویت کامل ایران موافقت کردند و بعد از امضای سند تعهدات در اجلاس آتی، ایران به طور کامل عضو این سازمان خواهد شد.

117

بیشتر بخوانید:

سفر رئیس جمهوری به سمرقند؛ محور گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و ازبکستان