آکادمی ملک فهد در آلمان

شبکه آلمانی «داس اِرستِه» در پایگاه اینترنتی خود گزارشی درباره آکادمی «ملک فهد» منتشر کرد که با بودجه عربستان اداره می شود و به تازگی پس از انتقادهای فراوان به گرایش ها و سیاست های افراط گرایانه و نیز حمایت از گروه داعش از سوی دولت آلمان بسته شد.

به گزارش روز سه شنبه ایران پرس، شبکه آلمانی «داس اِرستِه» در گزارشی در این زمینه نوشت؛ فعالیت آکادمی «ملک فهد» عربستان در شهر بن آلمان و در تاریخ 30 ژوئن 2017، پس از متهم شدن به گسترش و انتشار جریان و افکار افراطی، متوقف شد. 

گفته شده که در پی اعتراض ها و اتهامات مربوط به نشر افکار افراطی، تصمیم تعلیق فعالیت آکادمی پیشتر و حدود یکسال پیش گرفته شده بود.   

شبکه «داس اِرستِه» طی یک پژوهش مطبوعاتی در سال 2003، اعلام می کند که عقاید «وهابی» رادیکالی عربستان در این مرکز تدریس و تبلیغ می شود. 

بنا به این گزارش، فایل های صوتی که از داخل مسجد آکادمی درز یافته، نشان می دهد که امام جماعت دانشگاه، پدران خانواده ها را برای جهاد فرستادن فرزندانشان ترغیب می کرده که این مطلب مغایر قوانین آلمان است.

طی چندین برنامه تلویزیونی دیگری که به بررسی سیاست آموزشی این موسسه پرداخته شده، مشخص می شود که آکادمی ملک فهد، افکاری مخالف قوانین و ارزش های انسانی را تبلیغ می کند.

به گفته این شبکه آلمانی، مقامات آلمان علیرغم این اطلاعات و اعتراض ها نسبت به تعلیق فعالیت این مؤسسه آموزشی تردید و واهمه داشتند، حتی «گردهارد شرودر» صدر اعظم وقت کشور به گرفتن تعهد از عربستان درباره انجام اصلاحات آموزشی و مضمون سخنرانی ها اکتفا کرد که هیچگاه عملی نشد.  

دولت فدرال آلمان بیش از آنکه به فکر مبارزه با تفکرات افراطی باشد؛ به فکر حفظ منافع و روابط خود با متحد عربستانی‌ خود بود؛ به همین دلیل به سعودی ها اجازه فعالیت های آموزشی و تبلیغ افکار انحرافی شان در خاک آلمان داده شد.

این شبکه با انتقاد از ارتباط سیاستمداران آلمان با عربستان گزارش داد؛ آنها در حالی ریاض را شریک مبارزه با تروریسم و حافظ ثبات خاورمیانه می خوانند که این کشور از بزرگترین حامیان تروریسم در جهان بوده و چندین نمونه بارز دارد از جمله حادثه 11 سپتامبر 2001، اما با این اوصاف، دولت آلمان عربستان را به تعلیق فعالیت دانشگاهش وادار نکرده است.

«داس ارسته» اشاره می کند که با اعلام رسمی بسته شدن آکادمی، این خبر مورد توجه محافل مطبوعاتی قرار گرفت؛ ولی جای یک سوال باقی است که اگر سعودی ها بخواهند دوباره این فعالیت ها را از سرگیرند چه می شود؟ به ویژه اینکه در مرحله کنونی با مشکلات عدیده ای از جمله کاهش قیمت نفت و درگیری با بحران یمن روبرو هستند؛ بحرانی که جان میلیون ها نفر را به بهای تحقق اهداف و منافعشان، قربانی مرگ و قحطی کرده است.

در همین راستا، آژانس اطلاعاتی آلمان سال 2015 در گزارشی فاش کرد که ولیعهد کنونی عربستان «محمد بن سلمان» سیاست مداخله جویانه در امور کشورهای دیگر را در پیش دارد، همچنین ریاض با وجود امکانات مالی و نظامی فراوان قادر به جلوگیری از نفوذ و گسترش داعش در سوریه و عراق نیست.  

این شبکه آلمانی با اعلام هشدار نسبت به افکار بن سلمان اعلام کرد که وی هم اکنون در تلاش است تا با حمایت مالی و لغو تعلیق فعالیت آکادمی ملک فهد آلمان، مجدداً وارد این ماجرا شود.118/110

بیشتر بخوانید:

عربستان، مرکز و منشاء صدور تفکر و کتاب‌های وهابی

عربستان حامی مالی تروریسم/ تحلیل

جابری انصاری: استفاده ابزاری عربستان از تروریسم برای جهانیان مشخص است