با وجود اینکه بحران در روابط میان کشورهای حوزه خلیج فارس و قطر وارد سومین ماه خود شده است، روز به روز بر شدت تنش های سیاسی در روابط میان این کشورها افزوده می شود.

به گزارش ایران پرس به نقل از پایگاه شفقنا عربی، تحریم قطر از سوی کشورهای حوزه خلیج فارس، ضررهای زیادی را به روابط سیاسی، اقتصادی و حتی خانوادگی میان ملت های کشورهای درگیر این بحران وارد کرده است.

ازجمله کشورهایی که بیشترین نقش را در به وجود آمدن بحران در روابط میان کشورهای حوزه خلیج فارس و پیچیده تر کردن این بحران ایفا کرده اند، آمریکا است و به اعتقاد همه ناظران بین المللی به ویژه ناظران آمریکایی، این بحران بلافاصله پس از پایان نشست سران کشورهای عربی با آمریکا درجریان سفر دونالد ترامپ به ریاض آغاز شد.

بهانه آغاز این بحران این بود که امیر قطر در گفت و گو با خبرگزاری این کشور بر لزوم برقراری روابط طبیعی با ایران به عنوان یک کشور مهم منطقه تاکید کرده بود.

امیر قطر درسخنان خود همچنین از مقاومت حزب الله و حماس تمجید کرده بود.

امیر قطر

 

با وجود اینکه، قطر این اظهارات را رد و اعلام کرد که پایگاه این خبرگزاری هک شده است، اما عربستان، امارات، بحرین و مصر بلافاصله در روز پنجم ژوئن گذشته، همه روابط خود را با قطر قطع و این کشور را به حمایت از گروه های تروریستی و برقراری روابط حسنه با ایران متهم کردند.

نقش آمریکا در ایجاد بحران در روابط میان کشورهای حوزه خلیج فارس به شکلی فاجعه بار، تردید آمیز بود زیرا رئیس جمهوری آمریکا به جای کاستن از شدت تنش در این روابط، با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم، به این بحران دامن زد.

عربستان، بحرین و امارات این موضع دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را به منزله چراغ سبزی برای تشدید تحریم ها علیه قطر دانستند.

این درحالی بود که «رکس تیلرسون» وزیر خارجه و «جیمز متیس» وزیر دفاع امریکا، از موضع ترامپ درخصوص بحران درکشورهای حوزه خلیج فارس تبری جستند؛ زیرا تیلرسون اظهارات ضد و نقیضی را درقبال این بحران ایراد و جیمز متیس نیز بر لزوم حفظ همکاری امنیتی و نظامی بین آمریکا و قطر تاکید کرد.

تفرقه افکنی امریکا میان کشورهای ثروتمند حوزه خلیج فارس برای دسترسی به ثروت آنها

مواضع ضد و نقیض آمریکا درقبال بحران درروابط میان کشورهای حوزه خلیج فارس، نه به علت ناآرامی های بعد از ورود ترامپ به کاخ سفید بود و نه به علت اعتقاد مسئولان آمریکایی به بحران درروابط میان کشورهای حوزه خلیج فارس، بلکه سیاستی برنامه ریزی شده با هدف ایجاد تفرقه میان کشورهای ثروتمند حوزه خلیج فارس با هدف دسترسی به ثروت ها و دارایی های آن ها بود و این کاری بود که ترامپ با هوشیاری تمام انجام داد و در سایه این بحران، به صدها میلیارد دلار از دارایی های کشورهای حوزه خلیج فارس دست یافت.

از دیگر نشانه های دورویی آمریکا درتعامل با بحران کشورهای حوزه خلیج فارس، رزمایش های نظامی آمریکا با قطر بود، درحالیکه ترامپ این کشور را به حمایت از تروریسم متهم کرده بود و این موضوع، سوالات بسیاری را درباره سیاست آمریکا درخصوص ایجاد فتنه میان هم پیمانانش درمنطقه با هدف تحریک آنان و سرقت دارایی های آنان در اذهان ایجاد کرد.

تمرین نظامی مشترک قطر و آمریکا 

فقط چند روز پیش و دقیقاً در روز سه شنبه (22 اوت) ، نیروهای چترباز قطر وآمریکا، تمرین های نظامی مشترک را در دوحه انجام دادند که «دیوید کیسی» مسئول نظامی در سفارت آمریکا درقطر، آنرا نشانه قوی از روابط قوی میان آمریکا و قطر برشمرد.

این درحالیست که بسیاری از مسئولان آمریکایی، خواهان حفظ روابط راهبردی میان قطر و آمریکا درراستای جنجالی هستند که درخصوص پایگاه العدید در دوحه به وجود آمده است.

کشورهای تحریم کننده قطر و خود قطر، ارتباط خوبی با آمریکا دارند ونمی دانیم چگونه می توان حمایت آمریکا از کشورهای تحریم کننده قطر به بهانه حمایت از تروریسم را درک کرد، درحالیکه خود آمریکا دارای روابط نظامی مستحکم با قطر است و مانورهای نظامی دوره ای را با این کشور اجرا می کند؟!

پرواضح است که این سیاست آمریکا را جز دورویی آشکار نمی توان توصیف کرد که هدف از آن، ایجاد بحران میان هم پیمانان ثروتمند با هدف سلطه بر ثروت هایشان است، چنانچه ترامپ بارها آشکارا به سرقت این ثروت ها تهدید کرده است.

بر اساس این گزارش، بیش از ۴۰ چترباز در این تمرین ها شرکت داشتند و بنا بر بیانیه فرماندهی عملیات ویژه آمریکا از هواپیماهای سی-۱۳۰ به پایین پریدند.

این تمرین های نظامی در حالی است که تنش های سیاسی در منطقه خلیج فارس در پی قطع روابط دیپلماتیک عربستان، امارات، بحرین و مصر با قطر رو به افزایش گذاشته است.

133/110

بیشتر بخوانید:

امیر قطر: با شرط عدم دخالت در امور داخلی قطر آماده مذاکره هستیم+ ویدئو

وزیر خارجه قطر در امریکا: اتهامات تروریستی علیه دوحه بی‌پایه و اساس است+ ویدئو

 

امیر قطر