ایران پرس- پس از عملیات موصل، آزادسازی تلعفر به عنوان یک پیروزی برای دولت و ملت عراق و البته محور مقاومت از اهمیت زیادی برخوردار است.

البته پیش بینی هم می شد که عملیات آزاد سازی تلعفر مانند عملیات موصل طولانی نخواهد بود، زیرا آزاد سازی موصل در عراق و شهر حلب در سوریه و بر هم خوردن معادلات تروریست ها و حامیان منطقه ای و بین المللی آن ها، داعش را در عراق به شدت ضعیف کرده بود.

 دلایل اهمیت آزادسازی تلعفر چیست؟

اول: تلعفر به عنوان بزرگ ترین شهرستان استان نینوای عراق نزدیک ترین مرز به کشور ترکیه و سوریه را داراست.

با توجه به این که داعش در سوریه نیز تحت فشار بسیار زیادی از سوی محور مقاومت قرار گرفته است و از سوی دیگر بارها تروریست ها از طریق ترکیه توانسته اند تجدید قوا کنند؛ اکنون به صورت کامل حلقه مواصلاتی شان با یک دیگر قطع شده است و از سوریه و ترکیه نمی توانند نیروی انسانی  خود را تامین کنند.

دوم: درعملیات تلعفر؛ الحشد الشعبی با وجود مخالفت ها و حاشیه سازی های فراوان؛ به طور ویژه ای مشارکت داشتند.

بار قبل که در عملیات موصل حشد الشعبی به نیروهای دولتی پیوستند، مخالفان این مشارکت، 

مسایل فرقه ای و شیعه و سنی را برای عدم حضور این نیروها در آزاد سازی موصل مطرح کردند، اما موصل بدون گرفتاری های فرقه ای آزاد شد و همه مشارکت کنندگان نیز بر حضور موثر الحشد الشعبی اذعان کردند.

برای مشارکت در آزاد سازی تلعفر این مخالفت ها دامنه زیادتری پیدا کرد، زیرا نقش موثر این نیروها در آزاد سازی موصل نباید تکرار می شد.

این مساله از سوی کشورهای غربی به ویژه امریکا در مورد تلعفر زیاد مطرح شد، اما دولت عراق وقعی ننهاد و حالا نتیجه این عملیات در کمتر از یک هفته، پیچیده شدن نسخه داعش و البته قطع شدن محور مواصلاتی آن ها با سوریه و ترکیه است.

سوم: کشورهای غربی این روزها رفت وآمد های زیادی به عراق دارند و با مقامات مختلف این کشور دیدار می کنند.

فرانسه قول داده که در سال 2017 یک وام 430 میلیون یورویی به عراق اختصاص دهد.

مقامات امریکایی دایم در رفت آمد با اجازه و بدون اجازه هستند تا نقش خود را در آزادسازی های این روزها بیابند و این رفت وآمدها از اهمیت تیر آخر بر پیکر داعش با آزاد سازی شهر استراتژِیک و آخرین مقر اصلی داعش در عراق است که دست داعش را از منابع نفتی عراق و مواصلات آن از طریق ترکیه و سوریه قطع می کند.

اکنون مساله مهم تر از آزادسازی تلعفر اداره داخلی این شهر است، زیرا بیشتر جمعیت فعلی این شهر را شیعیان ترکمن تشکیل می دهند.

برخی نیز معتقدند که این شهر نیز مانند سایر شهرهای عراق زیر نظر حکومت مرکزی عراق خواهند بود.

نگاه های فرقه گرایانه قومی در واقع ناشی از همین است.

«اصغر زارعی» کارشناس مسائل خاورمیانه  در مورد عملیات آزاد سازی تلعفر، معتقد است:

"عملیات آزادسازی استان الانبار و پاکسازی این مناطق مهم از لحاظ وجود گروه‌های ترویستی تکفیری داعش از مدت ها پیش آغاز شده است.

با اقدام دولت عراق برای تسخیر آخرین پایگاه‌های بازمانده گروه تروریستی داعش در شهر تلعفر، مسیر ایجاد ثبات و امنیت در این کشور هموار خواهد شد.

موقعیت جغرافیایی شهر تلعفر استراتژیک است وپس از آزادسازی موصل و سقوط داعش، بازمانده‌های گروه تروریستی داعش مقر خودشان در شهر تلعفررا هم از دست داده اند.

آزادسازی تلعفر ثبات و امنیت به بخش‌های شمالی کشور عراق را باز خواهد گرداند.

همچنین تلعفر به دلیل ترکیب قومیتی خاص بین ترکمن‌ها، مسیحیان و اهل سنت حساسیت ویژه ای دارد."

نکته مهم این است که مطابق گذشته، در مواقعی که پیروزی‌ها و پیشروی‌های قابل توجهی توسط نیرو‌های عراق و سوریه به دست می‌آید، به جای همراهی ائتلاف به اصطلاح بین المللی به رهبری امریکا، عملیات هوایی، بمباران، ترانزیت نیرو و تامین سلاح برای گروه‌های تروریستی داعش انجام می شود.

به واقع در عرصه دیپلماتیک، آمریکا تلاش می کند از ضرباتی که به داعش در عراق و سوریه توسط نیروهای مردمی و دولت های این کشورها وارد می شود ابراز خوشنودی کند و خود را نیز شریک مبارزه با داعش قرار دهد.

از سوی دیگر به حمایت از داعش در میدان جنگ و تامین و پشتیبانی این نیروهای تروریستی به شبه وصیت هنری  کسینجر وزیر خارجه اسبق امریکا عمل می کند تا برای جلوگیری از نفوذ ایران در منطقه، داعش را حفظ و تقویت کند.

نتیجه: عملیات آزاد سازی تلعفرانجام پذیرفت. این عملیات ضمن پاکسازی آن از داعش، محور مقاومت را در منطقه قوی تر از قبل کرده است و اکنون ابعاد نیروهای مقاومت از ایران گرفته تا عراق، سوریه و لبنان را در بر گرفته است.

مریم هدیه لو

116/110

بیشتر بخوانید:

آزادی کامل شهر تلعفر عراق

عملیات آزادسازی تلعفر عراق / ویدئو

تصاویر : شهر «تلعفر» در کنترل نیروهای عراقی