بحران در سوریه از سال 2011 با ناآرامیهای تحت حمایت غرب و متحدان عرب آغاز شد و به تدریج گروههای تروریستی برای تغییر معادلات منطقه به نفع اسرائیل وارد درگیریهای گسترده با ارتش سوریه در نقاط مختلف این کشور شدند.
به دنبال آن دولت سوریه از ایران خواست به دمشق در مبارزه با تروریستها کمک کند. بدینترتیب ایران از سال 2011 و با درخواست دولت قانونی سوریه به منظور مبارزه با گروههای تروریستی، حضور مستشاری در سوریه داشته و نقشی مهم در پیروزیهای ارتش سوریه در نبرد علیه تروریستها در نقاط مختلف این کشور ایفا کرده است.
نقش ایران و حزب الله در ناکامی تروریستها در سوریه
"جیم دابلیو دین" Jim W. Dean کارشناس امور نظامی آمریکایی با حیاتی خواندن نقش ایران و حزب الله لبنان در ناکامی گروههای تروریستی گفت: این هماهنگی با ارتش سوریه نشان داد چگونه میتوان با تروریسم هدایت شده ازسوی غرب برخورد کرد.
غربیها به خصوص آمریکاییها که از زمان شروع ناآرامیها در سوریه، هدف خود را فروپاشی دولت سوریه اعلام کرده و در این راستا ائتلاف غربی- عربی به حمایت از گروههای تروریستی پرداختهاند، همواره لبه تیز حملات تبلیغاتی خود را متوجه ایران کرده و در عین حال بارها بر لزوم خروج نیروهای مستشاری ایرانی از سوریه تاکید کردهاند.
با این حال چنین درخواستهایی همواره با مخالفت شدید دولت سوریه و شخص بشار اسد، رئیس جمهوری این کشورمواجه شده است.
فیصل مقداد معاون وزیر خارجه سوریه
" فیصل مقداد" Faisal Mekdad معاون وزیر خارجه سوریه گفته است که حضور نیروهای ایرانی و حزب الله لبنان به درخواست دولت ما برای مبارزه با تروریسم انجام گرفته است.
درعین حال، روسیه نیز از سپتامبر 2015 حضور پر رنگی در سوریه در راستای حمایت از دولت سوریه و مبارزه با تروریسم داشته و به ویژه حملات هوایی روسها علیه مواضع تروریستها تلفات و خسارات زیادی به آنها وارد کرده است.
غربیها و نیز اسرائیل تلاش زیاد کردهاند تا با جنگ روانی و نیز رایزنیهای سیاسی به نحوی موضع روسیه درباره حضور ایران در سوریه را تحت تاثیر قرار داده و به نحوی مسکو را با درخواستهای خود همسو کنند. با این حال، موضعگیری بوگدانف نماینده ویژه ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه در این باره به منزله خط بطلانی بر خط تبلیغاتی غرب درباره لزوم خروج ایران از سوریه محسوب میشود.
قبلا ادعاهایی درباره درخواست روسیه برای خروج همه نیروهای خارجی از سوریه مطرح شده بود و به ویژه غربیها تلاش کردند که خواسته مسکو را متوجه نیروهای مستشاری ایرانی و جنبش حزب الله لبنان کنند.
فیصل مقداد در این زمینه میگوید: من بر این باورم که منظور روسیه نیروهایی که به طور قانونی و به درخواست دولت قانونی سوریه وارد شدند، نیست، زیرا این موضوع فقط به دولت سوریه مربوط میشود و این موضع روسیه خطاب به نیروهایی است که هیچ درخواستی از سوی سوریه دریافت نکردند.
با توجه به این سخنان، موضعگیری اخیر بوگدانف در واقع به منزله تایید موضع معاون وزیر خارجه سوریه درباره لزوم ادامه کمک ایران به سوریه در مبارزه با تروریستها به شمار میآید. 134/120
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
بیشتر بخوانید:
کرملین: عملیات ضدتروریستی روسیه در سوریه ادامه می یابد/ به حمایت خود از بشار اسد ادامه می دهیم
سرتیپ علی نژاد: حضور مستشاری ایران در سوریه تا زمان نیاز این کشور ادامه می یابد
ولایتی: حضور ایران در سوریه ادامه خواهد داشت+ ویدئو