به گزارش پارستودی به نقل از ایرنا؛ «فدریکا موگرینی» افزود: اتحادیه اروپا و تهران موازین حقوقی را به کار میگیرند که میتواند شرکتهای اروپایی فعال در ایران را از تحریمهای آمریکا مصون دارد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: این اتحادیه مفاد حقوقی برای دور زدن تحریمهای آمریکا را فعال کرده و ما همچنین تمام تلاشمان را خواهیم کرد تا ایران از منافع اقتصادی توافق هستهای سال 2015 از جمله برداشتن تحریمها منافع کاملی کسب کند.
قانون موسوم به «قانون مسدودکننده» یا «مقررات مقابلهای» به اتحادیه اروپا این امکان را خواهد داد تا با نادیده گرفتن احکام صادرشده در دادگاههای ایالات متحده، در برابر تحریمهای فراسرزمینی واشنگتن پس از خروج یکجانبه این کشور از برجام بایستد.
این قانون رعایت تحریمهای آمریکا علیه ایران را برای شرکتهای اروپایی ممنوع میکند. همچنین شرکتهایی که این قانون را رعایت نکنند میتوانند مجازات شوند.
این قانون همچنین دارای فرآیندی است که پرداخت غرامت به شرکتهای اروپایی را درصورت متضرر شدن احتمالی آنها به خاطر معامله با ایران، امکانپذیر کرده و آنها را قادر به طرح دعاوی متقابل خواهد کرد.
پارلمان اروپا قانون موسوم به «قانون مسدودکننده» را در نوامبر 1996 در جریان مناقشه بر سر تحریمهای آمریکا علیه کوبا، ایران و لیبی تصویب کرد.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، 18 اردبیهشت با تکرار اتهامهای بیاساس علیه ایران، خروج واشنگتن از برجام و بازگشت تحریمهای هستهای ضد ایران را ظرف مدت سه تا شش ماه آینده اعلام کرد.
بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین، آلمان و اتحادیه اروپا به عنوان طرفهای برجام تصریح کردند از این توافق بینالمللی حمایت میکنند.
«حسن روحانی» رئیسجمهوری اسلامی ایران هم پس از اعلام خروج آمریکا از برجام با بیان اینکه به وزارت امور خارجه ایران دستور داده است ظرف چند هفته آینده با کشورهای اروپایی، روسیه و چین مذاکره کند، گفت: اگر منافع ملت ایران تامین شود، بهرغم میل آمریکا، ایران در برجام خواهد ماند.
117/120
بیشتر بخوانید:
عراقچی: برجام در «آیسییو» است/ احتمال خروج ایران از برجام وجود دارد
در نشست کمیسیون مشترک برجام؛ ظریف وضعیت برجام را تشریح کرد+ ویدئو