سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تصریح کرد: در شرایط کنونی که رئیس جمهوری امریکا با خروج از برجام ایجاد کرده است، اصلا به مذاکره با امریکا فکر نمی‌کنیم.

به گزارش ایران پرس، بهرام قاسمی در نشست خبری امروز(دوشنبه) در پاسخ به سوالی درباره شروط ایران برای مذاکره با امریکا تصریح کرد: در شرایط کنونی و وضعیتی که ترامپ ایجاد کرده که به طور ناشیانه و غیرمتعهدانه از برجام خارج شده و شرایط جدیدی را برای شرکا و ایران ایجاد کرده است؛ اصلا به مذاکره با امریکا فکر نمی کنیم و داشتن یا نداشتن شروط در دستورکار ما نیست.

بهرام قاسمی گفت: در مورد سیاست های کلی جمهوری اسلامی ایران، آنچه مرتبط با حاکمیت ملی، دفاع ملی، تمامیت ارضی و سیاست های منطقه ای ایران است، ایران سیاست های خود را منطقی، دقیق و درست می داند که به نفع منطقه و مردم ایران است.

وی تاکید کرد: تصور نمی کنیم که بتوانیم در مورد هر آنچه مربوط به توان دفاعی و توانمندی ما در دفاع از کشور است با دیگران مذاکره کنیم و پاسخ ما حتما منفی است.

 ارتباطی بین حمله به نمایندگی ایران در بصره و پاریس وجود ندارد

قاسمی درباره تعرض به کنسولگری ایران در بصره و سفارت کشورمان در پاریس هم گفت: ارتباطی به صورت مستقیم میان دو حادثه وجود ندارد؛ مسأله بصره به دست عناصر مشخصی انجام شد که وابستگی به یکی از کشورهای فرامنطقه ای داشتند و تلاش کردند در این برهه خاص بر روابط دو ملت ایران و عراق تاثیر بگذارند که خوشبختانه همانگونه که پیش بینی می شد به دلیل میزان استحکام روابط به هدف خود نرسیدند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در پاریس مسأله دیگری بود و کسانی که وابسته به گروهی تروریستی بودند این تعرض را ترتیب دادند و صدماتی هم وارد آوردند، با دولت فرانسه تماس های لازم انجام گرفت و قرار شد در این خصوص پیگیری های لازم صورت بگیرد.

تماس های فنی ایران و اروپا ادامه دارد

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین درباره عملی کردن تعهدات اروپایی ها در برجام اظهار داشت: تصور می کنم ما در مسیر نسبتا درستی حرکت می کنیم، تماس های مستمر ما با طرف های اروپایی ادامه دارد و طرح های قبلی را که امکان عملیاتی شدن نداشت کنار گذاشتیم و مکانیسم های جدیدی را در حال پیگیری هستیم.

وی تصریح کرد: تماس های فنی میان دو طرف ادامه دارد و با سرعت بیشتری نسبت به قبل در حال حرکت هستیم و امیدواریم در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد دیداری میان وزرای خارجه چهار بعلاوه یک صورت بگیرد تا ببینیم طرح ها و برنامه های جدید می تواند رضایت طرف ایرانی را به همراه داشته باشد یا خیر.

تامین امنیت مراسم عزاداری در خارج از کشور

قاسمی در خصوص تامین امنیت مراسم عزاداری در خارج از کشور با توجه به شرایط کنونی گفت: همیشه در تمام سفارتخانه های خود در همه کشورهای جهان مراسم ملی و مذهبی خود را با حضور ایرانیان با امنیت کامل برگزار کرده ایم و امسال هم نگرانی نداریم و دولت های میزبان هم وظیفه دارند امنیت مکان های دیپلماتیک را برقرار کنند و اینکه با هوشیاری لازم از طرف وزارت خارجه و دیگر دستگاه های مرتبط هیچ نگرانی در این خصوص نداریم.

تاخیر در معرفی سفیر ایران در هند و چین

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص عدم حضور سفرای ایران در هند و چین اظهار داشت: این کار مراحل خاص خود را دارد و به طور طبیعی زمانبر است و شاید ماه ها طول بکشد و بار دیگر تاکید می کنم که چین و هند از شرکای خوب ایران به حساب می آیند.

وی گفت: سفیر جدیدالورود ایران در چین با توجه به نیازی که دولت به حضور وی در بانک مرکزی داشت، به سمت مدیرکلی بانک مرکزی منصوب و مراحل برای اعلام سفیر جدید از همان زمان آغاز شد و نبود سفیر به رغم موقعیت و جایگاه بالایی که دارد، به معنای عدم اجرای هیچ اقدامی از جانب سفارتخانه ها نیست.

بهرام قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگار برون مرزی درباره نشست سه جانبه ایران، افغانستان و هند در کابل که با حضور معاونان وزارت امورخارجه سه کشور برگزار شد، گفت: برگزاری چنین نشست‌هایی می‌تواند تاثیرات مثبتی در توسعه همکاریهای منطقه‌ای داشته باشد و کشورها مستقل می توانند در مقابل سیاست‌های قلدرمابانه آمریکا ایستادگی کنند.

حضور رئیس جمهوری در نشست مجمع عمومی 

قاسمی در رابطه حضور «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی و نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به نیویورک فرصت مغتنمی است تا ایران در سطوح مختلف دیدار‌های متعددی را با سران کشور‌ها داشته باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: هنوز جزییات هیات ایرانی شرکت کننده در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد مشخص نیست اما برای برگزاری نشست‌های دوجانبه هیات ایرانی با اندیشکده‌ها برنامه ریزی می شود.

ایران همواره حامی مسلمانان بوده و هست

قاسمی همچنین درباره اظهارات ضد ایرانی «مایک پمپئو» وزیر امورخارجه آمریکا در قبال ارتباط ایران با دولت چین و شرایط مسلمانان  در این کشور گفت: سخن حاکمان آمریکا از سر صدق نیست و در راه دشمنی با ایران است؛ ایران همواره حامی مسلمانان بوده و هست و با دولت چین هم مذاکره کرده و برای برقراری صلح و آرامش تلاش می کند.

تهران تلاش می کند که سوریه تمامیت ارضی خود را به دست آورد

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان درباره سوریه و حمله احتمالی به مواضع تروریست ها ادلب نیز گفت: وضعیت سوریه بعد از جنگ فرسایشی در شرایط خاصی قرار گرفته و ادلب به عنوان منطقه مهم به موضوعی حساس بدل شده است.

وی تاکید کرد: سیاست ایران در قبال تررریسم و تمامیت ارضی سوریه مشخص است و تلاش می کند هرچه زودتر این کشور تمامیت ارضی خود را به دست آورد و از لوث وجود تروریست‌ها پاک شود.