به گزارش ایران پرس، سازمان بحرینی دموکراسی و حقوق بشر «سلام» در گزارش خود آورده است: هفتم نوامبر ۲۰۱۲ روز آغاز لغو تابعیت شهروندان بحرینی بود که وزیر کشور بحرین لغو تابعیت ۳۱ نفر از شهروندان اعم از علمای دینی، نمایندگان پارلمان، حقوقدان، استاد دانشگاه و روزنامه نگاران را اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، دادگاه بحرین پنجشنبه گذشته حکم لغو تابعیت پنج شهروند را صادر کرد و به این ترتیب شمار شهروندانی که از سال ۲۰۱۲ تاکنون لغو تابعیت شدهاند به ۷۴۳ نفر رسید.
قانون مبارزه با تروریسم بحرین، تعریف مشخصی از تروریسم ارائه نداده است؛ اما به مقامات این کشور اجازه میدهد که تابعیت هر شخصی را که تشخیص دهند به منافع کشور صدمه می زند، سلب کند.
طبق ماده بیست و نهم «منشور حقوق بشر عربی» که بحرین نیز آن را امضا کرده، هر فردی حق برخورداری از هر تابعیتی را داراست و کسی نباید به زور یا غیرقانونی آن را سلب کند.
در روز هفتم نوامبر سال 2012 بود که اولین حکم سلب تابعیت شهروندان بحرینی صادر شد و یکی از نگران کننده ترین راهکارهای رژیم دیکتاتوری آل خلیفه برای ساکت کردن مخالفان در بحرین وارد عرصه اجرا شد.
در آن زمان وزیر امور داخلی بحرین تصمیم گرفت، تابعیت 31 شهروند این کشور از جمله برخی روحانیون و عناصر پارلمانی و آکادمیک و حقوقدانان و اصحاب رسانه این کشور را لغو کند و این نقطه آغازین تشدید نقض آشکار حقوق شهروندان بحرینی توسط رژیم حاکم بر بحرین بود.
اقدامات رژیم آل خلیفه در محروم کردن شهروندان بحرینی از زندگی در موطنشان نقض آشکار موازین حقوق بین الملل محسوب می شود.
133/112
بیشتر بخوانید:
رژیم بحرین تابعیت ۱۰ شهروند این کشور را سلب کرد
لغو تابعیت مخالفان در بحرین نماد سرکوبگری رژیم آلخلیفه/ تحلیل