«نادر الصفدی» در گزارشی که در پایگاه خبری الخلیج آنلاین منتشر شد، می نویسد، «عماد شاهین» نام یکی دیگر از شهدای فلسطینی راهپیمایی بازگشت است که به فهرست شهدایی اضافه شده که اسرائیل حاضر نیست پیکرهای آنها را به طرف فلسطینی تحویل دهد.
خانواده عماد تا امروز به جز اطلاعات محدودی که کمیته بین المللی صلیب سرخ در اختیار آنها قرار داده است، درباره محل اختفای پیکر فرزندشان و حتی نحوه شهادت وی، هیچ اطلاع رسمی در اختیار ندارد.
چند روز پیش صلیب سرخ بدون ارائه جزئیات دقیق اعلام کرد، عماد، جان باخته است.
خانواده عماد شنبه گذشته به دنبال انتشار خبر شهادت فرزندشان، در خانه شان در اردوگاه المغازی در مرکز باریکه غزه، مراسم عزاداری را بدون پیکر این شهید فلسطینی برگزار کردند.
شرایط این خانواده فلسطینی مشابه 10 خانواده فلسطینی دیگر است که فرزندانشان در راهپیمایی بازگشت شهید شده و اسرائیل حاضر نیست پیکر آنها را تحویل دهد.
بر اساس گزارش مراکز حقوق بشری و فعال در زمینه ارائه کمک های انسانی در باریکه غزه، نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی پس از به شهادت رساندن 11 تن از شرکت کنندگان در راهپیمایی بازگشت در مرزهای باریکه غزه، پیکرهای آنها را ربوده و به داخل اراضی اشغالی 1948 منتقل کرده اند.با وجود درخواست های بین المللی، اسرائیل حاضر نیست پیکر این شهدا را به خانواده هایشان تحویل دهد.
جنایت جنگی
«باسل شاهین» برادر شهید عماد در این باره اظهار داشت، با وجود تلاش های صورت گرفته برای بازگرداندن پیکر این شهید فلسطینی، ارتش رژیم صهیونیستی از تحویل پیکر وی خودداری می کند.
به گفته وی، نظامیان صهیونیست شنبه شب تعمدا عماد را در اردوگاه المغازی در جنوب باریکه غزه، هدف اصابت گلوله قرار داده و پس از مجروح ساختن وی، پیکرش را با بالگرد به داخل فلسطین اشغالی منتقل کردند.
چند روز پس از این حادثه، مرکز حقوق بشر المیزان از شهادت عماد خبر داد بدون آن که به جزئیات شهادت وی اشاره ای کند.
به گفته باسل، پس از جنایت وحشیانه ارتش اسرائیل در به شهادت رساندن عماد و ربودن پیکر وی، خانواده عماد با گروه های حقوق بشری داخلی و بین المللی تماس برقرار کرده اند تا با کمک آنها بتوانند پیکر این شهید را آزاد کنند.
باسل نیروهای رژیم صهیونیستی را به ارتکاب جنایت جنگی علیه عماد متهم کرده و ربودن پیکر این شهید فلسطینی را مغایر با قوانین و اصول بین المللی دانست و اظهار داشت، عماد با حضور در راهپیمایی مسالمت آمیز، فقط بر حق خود برای بازگشت به سرزمین مادری اش و لغو محاصره غزه تاکید داشته است بدون آن که خطری برای نظامیان اسرائیلی ایجاد کند.
«رمزی النجار» از ساکنان شهر خان یونس در جنوب باریکه غزه، از جمله شهدای راهپیمایی بازگشت و نخستین شهیدی است که پیکر وی توسط نظامیان صهیونیست ربوده شده است.
این جوان فلسطینی روز 30 مارس گذشته در اثر اصابت گلوله انفجاری از ناحیه سر، شهید شد.
النجار یکی از افراد تحت تعقیب ارتش رژیم صهیونیستی و عضو گروهی بود که از طریق آتش زدن لاستیک و ایجاد دود سیاه، مانع از دیده شدن شرکت کنندگان در راهپیمایی ازسوی نظامیان صهیونیست می شود.
از سوی دیگر پدر «خالد عبد العال» دیگر جوان فلسطینی که در ماه ژوئیه به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست در شرق شهر رفح به شهادت رسیده است، اظهار داشت، از آن زمان تا کنون، درباره محل و علت اختفای پیکر خالد اطلاعاتی در اختیار نداریم.
به گفته پدر این شهید فلسطینی، ارتش اسرائیل با هدف سرپوش نهادن بر جنایت هولناک خود، پیکر شهدای فلسطینی را می رباید.
وی از سازمان های بین المللی و حقوق بشری خواست برای آزادی پیکر ربوده شده همه شهدای فلسطینی و تحویل آنها به خانواده هایشان، اسرائیل را تحت فشار قرار دهند.
تشییع پیکر شهیدان فلسطینی در غزه
«سهیر زقوت» سخنگوی رسمی کمیته بین المللی صلیب سرخ نیز در گفت وگو با سایت الخلیج آنلاین، اظهار داشت، این کمینه با دقت و جدیت پرونده فلسطینیانی را که در مرزهای غزه به دست نظامیان اسرائیلی شهید شده اند، دنبال می کند.
فلسطینیان از روز 30 مارس گذشته تا کنون با راهپیمایی گسترده در امتداد مرزهای باریکه غزه با فلسطین اشغالی، بر حق بازگشت فلسطینیان به سرزمین خود و لغو محاصره غزه تاکید دارند.
ارتش رژیم صهیونیستی نیز با تیراندازی به سمت شرکت کنندگان در این راهپیمایی، به آنها پاسخ می دهد که بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت فلسطین، تا کنون 206 فلسطینی شهید و 21 هزار نفر نیز زخمی شده اند.
«باسم ابو جری» کارشناس آکادمیک مرکز حقوق بشر المیزان در این باره تاکید کرد، بازداشت پیکرهای شهدای راهپیمایی بازگشت، نقض قانون بین المللی به ویژه توافقنامه ژنو است.
به گفته ابو جری، بر اساس قانون بین الملل، احترام به جسد انسان و تدفین آن مطابق با شریعت، حق افراد است و کرامت انسان ها حتی پس از مرگ نیز باید رعایت شود.
ابو جری افزود، اسرائیل با هدف تحت فشار قرار دادن شهروندان فلسطینی به ویژه خانواده های شهدا، پیکر این شهدا را نگاه می دارد که این مساله از ابتدای راهپیمایی بازگشت، درباره 11 شهید از جمله سه نوجوان تکرار شده است.
وی در ادامه از جامعه جهانی خواست برای جلوگیری از نقض آشکار قوانین بین المللی ازسوی رژیم صهیونیستی، اقدام کند.
جنبش ملی بازپس گیری پیکر شهدای فلسطینی می گوید، با استناد به اطلاعات خانواده های شهدا و گروه های مقاومت فلسطین، پیکر حدود چهارصد فلسطینی از سوی ارتش اسرائیل ربوده شده و در گورهای شماره دار، مدفون شده اند.
بر اساس این گزارش، تا کنون پیکر 131 شهید بازپس گرفته شده و 253 شهید دیگر همچنان در این گورها مدفون هستند.
همچنین از ابتدای اشغال فلسطین تا کنون، 68 فلسطینی مفقود الاثر بوده و درباره سرنوشت آنها هیچ اطلاعی در دست نیست و رژیم صهیونیستی درباره این افراد ابراز بی اطلاعی می کند.
رژیم اسرائیل از سال 2015 تا کنون، پیکر بیش از 220 شهید فلسطینی در دوره های زمانی مختلف را در سردخانه های خود نگهداری کرده است؛ پیکر بیشتر این شهدا به طرف فلسطینی تحویل داده شده و 24 شهید دیگر در این سردخانه ها نگهداری می شوند.138/110
مترجم: سیده زهرا محب احمدی
بیشتربخوانید:
بازداشت 17 فلسطینی در حمله نظامیان صهیونیست به کرانه باختری رود اردن
شهادت نوجوان فلسطینی در نوار غزه
یورش نظامیان صهیونیست به باریکه غزه/ یک فلسطینی شهید و 7 نفر دیگر زخمی شدند