به گزارش روز سه شنبه ایران پرس؛ «فدریکا موگرینی» در دانشکده علوم و امور بین المللی دانشگاه هاروارد کندی افزود: من نمی خواهم گستره وعمق اختلافاتمان با دولت کنونی امریکا را اندک و ناچیز نشان دهم، زیرا واقعا وجود دارد و بدیهی و حتی گاهی آنقدر آشکار است که همه دیدگاه های مشترک باقیمانده را از نظرها پنهان می کند و این موضوع شرم آور است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد: این واقعیت وجود دارد که این دولت (کنونی آمریکا) درباره ایران (خروج از برجام) یا بیت المقدس (شناسایی به عنوان پایتخت اسرائیل) تصمیم هایی گرفته است که با منافع گروهی ما تضاد دارد و تا جایی که می دانم حتی در داخل ایالات متحده نیز این اقدامات محل بحث و جدل است.
موگرینی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره ضمنی به سیاست های دونالد ترامپ رئیس جمهوری کنونی آمریکا پایان جنگ سرد و همچنین سقوط دیوار برلین و بلوک شرق در دوره ریاست جمهوری جرج دبلیو بوش (پدر)، افزود: ما امیدوار بودیم که با پایان جنگ سرد، نظم نوین جهانی در واقع همراه با تشریک مساعی بیشتری امکان پذیر و ایجاد شود، اما متاسفانه امروز باید بپذیریم که چنین نظم نوین جهانی نه تنها هیچگاه واقعا به تحقق نپیوسته، بلکه بدتر این است که امروز این خطر واقعی وجود دارد که حکومت جنگل، هرج و مرج و زورگویی، جانشین حکومت قانون شود، زیرا درست همان پیمان ها و معاهدات بین المللی که بر اساس بسیاری از آنها با یکدیگر همکاری می کنیم و موجب پایان جنگ سرد شد، اکنون در معرض شک و تردید قرار گرفته وامروز ما در عوض ایجاد نظم نوین، باید بخش بزرگی از نیروی خود را صرف جلوگیری از نابودی تدریجی قوانین کنونی نمائیم.
وی خاطر نشان کرد: ما همچنان بر این باوریم که کشور بزرگی مانند آمریکا نباید قوانین بین المللی و ساختارهای چندجانبه گرایانه را به عنوان محدودیت یا حتی مانعی ببیند که باید از میانه راه برداشته و حذف شود. چندجانبه گرایی برای ما تضمین کننده صلح و امنیت جهانی و بنابراین بهترین ابزاری است که برای پیشبرد و دستیابی به منافع ملی خود در اختیار داریم که به نظر من شامل منافع ایالات متحده نیز می شود.
موگرینی در بخش دیگری از سخنانش گفت: اگر بخواهیم نظام چند قطبی را حفظ کنیم، باید در راستای شکل دهی آن سرمایه گذاری و هزینه کنیم و امکان چنین تغییری تنها هنگامی ایجاد می شود که اروپا و آمریکا با یکدیگر همکاری کنند. از نظر اتحادیه اروپا چندجانبه گرایی تنها بخشی از سیاست خارجی ما نیست، بلکه بخشی از هویت و میراث ما را تشکیل می دهد. اتحادیه اروپا پس از جنگ دوم جهانی و با پشت سرگذاشتن هزاران سال جنگ درون قاره ای، به عنوان نهاد و طرحی چند جانبه تشکیل شده است.
وی بار دیگر همکاری آمریکا را با اتحادیه اروپا برای ایجاد جهان منصفانه تر و عادلانه تر خواستار شد.
رئیسجمهوری آمریکا در سالهای اخیر بطور یکجانبه از توافقات بین المللی مهمی نظیر «برجام»، «پیمان تغییرات آب و هوایی» خارج شده و با متهم کردن روسیه به نقض پیمان نیروهای هستهای میانبرد(INF) تهدید به خروج از این پیمان کرده است.
«دونالد ترامپ» در اکتبر 2018، بدون ارائه هیچ سندی، مسکو را به نقض پیمان نیروهای هستهای میانبرد(INF) متهم کرد و گفت: «در صورتی که روسیه با یک پیمان جدید موافقت نکند آمریکا به زودی از آن خارج خواهد شد.»
پیمان نیروهای هستهای میانبرد از مواردی است که گفته می شود به پایان یافتن جنگ سرد کمک کرد. 114/118
بیشتر بخوانید:
کنفرانس لهستان؛ نمایش مخالفت با رویکرد ترامپ ضد محیط زیست
وزیر خارجه سابق آلمان: ترامپ، نماد خودسری آمریکا است