سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سخنان مقام های آمریکایی درباره مذاکره و توافق جدید، بی ارزش و مصداق آزموده را آزمودن است.

به گزارش ایران پرس، بهرام قاسمی در واکنش به اظهارات «کریستوفر فورد» دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در منع اشاعه و امور بین الملل، افزود: وی هم مثل برخی همکاران خود متاسفانه بر اساس آرزوهای خام خود اظهارنظر کرده است و قطعا اگر فقط یک بار دیگر به سخنان خود نگاهی داشته باشند متوجه تناقض ها و ناراستی های سخنان بیهوده و بی اساس خود خواهد شد. 

قاسمی اظهار داشت: آمریکا بزرگترین ناقض تعهدات بین المللی است و نقض و سرپیچی از قطعنامه 2231 شورای امنیت نمونه بارز رفتارهای یک دولت ناآرام و سرکش و لجوج است. 

وی خاطر نشان کرد: جامعه بین المللی براساس قطعنامه 2231 شورای امنیت برجام را توافقی می داند که باید مفاد آن از سوی همه کشورها و طرف های ذیربط رعایت شود به ویژه همه طرف های اصلی آن، یعنی کشورهای پنج بعلاوه یک باید متعهد و پایبند به تعهدات خود باشند، اما این کشور قانون گریز و قانون شکن آمریکا بود که بدون هیچ دلیل و مستندی و با وجود اینکه آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها پایبندی ایران به برجام را تایید کرده بود، اقدام به خروج یک جانبه و غیرقانونی از این توافق کرد و به رویکرد علنی این کشور در اصرار بر عدم اجرای تعهدات بین المللی خود ادامه داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: سرپیچی، سرکشی و کینه توزی دولت فعلی آمریکا در قبال برجام حتی پس از خروج این کشور از برجام با تهدید سایر کشورها به اجرای آن نیز متوقف نشده است و این کشور، بی توجه به تمامی موازین بین المللی و حقوقی در رویکردی نادر و بسیار خطرناک، کشورهایی که پایبند به قطعنامه 2231 مانده اند را یا مجازات می کند و یا به صورت مصرانه با اعزام هیات های مختلف، تهدید به مجازات و تحریم و تحدید می کند.

قاسمی تصریح کرد: برجام به حفظ صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی کمک قابل توجهی کرده است و نقض این توافق و قطعنامه شورای امنیت اقدامی بی ثبات کننده و در جهت تخریب و تهدید صلح و امنیت بین المللی و منطقه ای است و این کشور باید پاسخگوی عواقب تضعیف این توافق باشد. 

وی ادامه داد: سخنان این مقام آمریکایی و دیگر مقام های آن کشور پیرامون برجام و برنامه موشکی ایران که عملا نشان داده اند پایبند به تعهدات خود و هیچ قاعده و عرف بین المللی نیستند و در همه زمینه ها رویکردی مبتنی بر استانداردهای دوگانه دارند، برای ما کاملا بی ارزش شده است و سخن از مذاکره و توافق مجدد مصداق آزموده را آزمودن است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما دولت قانون شکن آمریکا را به احترام به حقوق بین الملل و پایبندی به تعهدات بین المللی خود فرا می خوانیم.

کریستوفر اشلی فورد Christopher Ashley Ford دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در منع اشاعه و امور بین‌الملل روز سه‌ شنبه در کنفرانسی در موسسه دولتی «ویلتون پارک» بریتانیا گفته بود، باید با اعمال فشار، ایران را به مذاکراتی واداشت که قابلیت غنی‏‌سازی را از این کشور بگیرد.

وی مدعی شد، از آنجا که نشانه‌ای مبنی بر تغییر مسیر هسته‌ای ایران وجود ندارد، آمریکا به دنبال توافق جدیدی با این کشور است.113/118

بیشتر بخوانید: 

قاسمی: بهترین کار برای آمریکا بازگشت به برجام و تعهداتش است

قاسمی تشریح کرد: نامه برجامی «ظریف» به همتایان

قاسمی: آمریکا پشیمان خواهد شد