ایران پرس- یک روزنامه آمریکایی از تلاش کاخ سفید برای افزایش فشار به عراق با هدف کاهش تعامل این کشور با ایران خبر داد.

پایگاه خبری خلیج آنلاین روز چهارشنبه به نقل از روزنامه «نیویورک تایمز» آمریکا گزارش داد: دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا تلاش دارد، سیاستمداران و شبه نظامیان مسلح عراق (حشدالشعبی) را که با ایران مراوده دارند، وارد لیست تروریسم کند.

بنابراین گزارش اکنون در داخل کاخ سفید در خصوص سیاست نهایی که باید در این راستا بر آن تکیه شود، اختلاف نظر وجود دارد.

نیویورک تایمز در ادامه نوشت: این گرایش نه تنها باعث عمیق تر شدن اختلاف میان بغداد و واشنگتن شده؛ بلکه اختلافاتی را هم در داخل دولت ترامپ رقم زده است.

این روزنامه به نقل از مسوولان نظامی و مسوولان سرویس اطلاعاتی آمریکا نوشت، فشار روز افزون بر عراق ممکن است خطراتی را برای حضور آمریکا در آن کشور ایجاد کند؛ بویژه اینکه پارلمان عراق در حال آمادگی برای اتخاذ تصمیم در خصوص اخراج نیروهای خارجی و به طور مشخص نیروهای آمریکایی است.

گفتنی است هم اکنون حدود 5200 سرباز آمریکایی در خاک عراق مستقر هستند.

به نوشته نیویورک تایمز«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا رهبری فشارها علیه عراق را برای مجبور کردن  این کشور به رویارویی با ایران، همسایه شرقی عراق، بر عهده دارد.

وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه در چارچوب سفری دوره ای وارد خاورمیانه شد. وی در این سفر که در چارچوب تلاش واشنگتن برای مهار نفوذ ایران صورت می گیرد، به کویت، فلسطین اشغالی و لبنان سفر خواهد کرد.

این روزنامه تاکید کرد، طبق توصیه های پمپئو و برخی از مسوولان کاخ سفید، وزارت خارجه آمریکا باید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به عنوان سازمانی تروریستی توصیف کند و این امر به عنوان اولین گام آمریکا برای تروریست معرفی کردن یک نهاد نظامی تابع ارتش دولت یک کشور قلمداد می شود.

مسوولان آمریکایی گفته اند، این اقدام ممکن است نیروها و افسران اطلاعاتی آمریکایی را در معرض خطر تدابیر مشابه از سوی دولت های خارجی قرار دهد.

«حشد الشعبی» نقطه اختلاف میان واشنگتن و بغداد

پمپئو همچنین توصیه کرده است که برخی از شبه نظامیان شیعه عراق در فهرست سازمان های تروریستی قرار گیرد و در نتیجه این مساله شبه نظامیان و مسوولان عراقی مورد حمایت تهران در معرض تحریم های اقتصادی و محدودیت های جدید مسافرتی قرار خواهند گرفت.

پمپئو قبل از سفر خاورمیانه به نیویورک تایمز گفت: پس از آنکه واشنگتن ماه گذشته گروه «نجباء» عراق را وارد فهرست تروریسم کرد، ممکن است اسامی جدیدی وارد این فهرست شود.

نیویورک تایمز که از جنبش «نجباء» به عنوان شبه نظامیان یاد کرد نوشت، این شبه نظامیان با موافقت و به هزینه بغداد از سوی سپاه پاسداران ایران آموزش دیده و «حشد الشعبی» را تشکیل داده اند. نیروهای این گروه با شبکه داعش در عراق مقابله کردند.

مسوولانی در پنتاگون و سازمان جاسوسی آمریکا (CIA) با تروریسم خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و یا شبه نظامیان عراقی (حشد الشعبی) مخالف هستند و از واکنش های شدیدی که ممکن است در پی این اقدام علیه نیروهای آمریکایی صادر شود، بیم دارند.

پمپئو از دولت عراق توقف خرید گاز طبیعی از ایران را خواستار شده است؛ حال آنکه گاز طبیعی منبع انرژی در عراق قلمداد می شود. این درخواست وزیر امور امور خارجه آمریکا، مسوولان عراقی را عصبانی کرده است.

به گفته مسوولان عراقی، اقدام واشنگتن در واداشتن بغداد به توقف خرید گاز از ایران به مثابه برهم زدن ثبات در عراق است و این مساله باب براه افتادن اعتراض های مردمی در کشور را خواهد گشود.

روزنامه نیویورک تایمز به نقل از منابعی در داخل دولت ترامپ گزارش داد، بیم و نگرانی که در خصوص پیامدهای افزودن شبه نظامیان شیعی و یا سیاستمداران عراقی در فهرست آمریکایی «تروریسم» وجود دارد، تاکنون به پمپئو اجازه نداده است، فهرست جدید تروریست ها را اعلام کند.

دولت آمریکا پس از خروج از توافقنامه هسته ای با ایران اصرار دارد که دیگر کشورها و از جمله عراق نیز از تحریم های تحمیلی آن کشور علیه ایران جانبداری کنند و به آن بپیوندند.

یک مسوول آمریکایی به نیویورک تایمز گفت، سفر پمپئو به خاورمیانه بخشی از هدف آمریکا برای ریشه کنی آنچه که این مسوول از آن به عنوان «تروریسم ایرانی» یاد کرده است.

مفسران سیاسی اما براین باورند که سفر اخیر پمپئو به خاورمیانه و محوریت «ایران» در برنامه سفر وزیر امور خارجه آمریکا تلاشی بیش از سوی دولت ترامپ برای حمایت از «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل طی انتخاباتی نیست که نهم آوریل در فلسطین اشغالی برگزار شود.

135/118

مترجم: جعفری

بیشتر بخوانید : 

آمریکا معافیت عراق از تحریم های ضدایرانی را تمدید کرد

وزارت خارجه عراق: آمریکا اجازه ندارد از خاک عراق علیه ایران اقدام کند

فصل جدید روابط ایران و عراق؛ مناسباتی که امریکا را به چالش کشاند/ تحلیل