البته ترامپ بارها با تحقیر رژیم سعودی از آن به عنوان "گاو شیرده" نام برده است.
در روزهای اخیر تلاش های دولت ترامپ برای افزایش تنش ها در غرب آسیا شدت گرفته است.
در این راستا پس از اقدامات پنتاگون در اعزام گروه ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» و بمب افکن های استراتژیک بی -52 و استقرار سامانه های موشکی پاتریوت در خلیج فارس، اکنون ترامپ از اعزام شمار جدیدی از نظامیان آمریکایی به منطقه خبر داده است.
ترامپ روز جمعه با اعلام اعزام 1500 نظامی جدید به غرب آسیا تاکید کرد: "اعزام این نیروها با اهداف پیشگیرانه صورت میگیرد."
اعزام این نیروها در حالی رخ می دهد که ترامپ در کارزار انتخاباتی خود از روسای جمهور پیشین آمریکا به دلیل اعزام نظامیان به این منطقه انتقاد کرده و وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات، نظامیان این کشور را به خانه بازگرداند.
پنتاگون با هدف کم اهمیت جلوه دادن این تحول، اعلام کرد: "نیروهای اضافی که به غرب آسیا اعزام میشوند شامل تکنسینها و مهندسان رزمی هستند."
به ادعای وزارت دفاع آمریکا از میان 1500 نظامی که به غرب آسیا اعزام خواهد شد، تنها 900 نظامی جدید بوده و 600 نظامی دیگر در منطقه حضور دارند که حضور آنها تمدید خواهد شد.
این اقدام ترامپ با مخالفتهای زیادی مواجه شده است.
«آدام اسمیت» رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه به تصمیم ترامپ برای اعزام نیروی بیشتر به منطقه با هدف ادعایی مهار "تهدید ایران" اعتراض کرد.
اسمیت در بیانیهای تصمیم پنتاگون برای تقویت حضور نظامی در منطقه را "نگرانکننده" توصیف کرده و گفت: "افزایش نیروها و تجهیزات بدون داشتن راهبردی صریح، اقدامی نابخردانه است و به نظر میرسد گامی آشکار و زورمندانه برای تشدید تنشها با ایران است."
تلاش آمریکا برای پیشبرد سیاست ایران هراسی و فروش سلاح در منطقه
اقدامات اخیر واشنگتن در افزایش حضور نظامی به بهانه وجود تهدیدات از جانب ایران علیه نیروهای آمریکایی و نیز در معرض خطر بودن منافع شرکای منطقه ای آمریکا انجام شده است.
با این حال به نظر می رسد، واشنگتن درصدد است تا با افزایش عامدانه تنش ها در منطقه، اهداف مدنظر خود از جمله دامن زدن به ایران هراسی و افزایش فروش تسلیحات به شرکای منطقه ای اش را عملی نماید.
در این راستا کاخ سفید روز جمعه از قصد خود برای فروش سلاح به عربستان و امارات بدون مجوز کنگره آمریکا خبر داد.
بدین ترتیب دولت ترامپ رسماً به بهانه تشدید تنشها با ایران قوانین کنگره را دور زده و روند فروش چندین میلیارد دلار سلاح به عربستان سعودی و سایر کشورها را تسریع کرد.
شماری از سناتورهای آمریکایی از جمله «باب منندز» عضو دموکرات سنای آمریکا اعلام کردند: "دولت ترامپ رسماً کمیتههای کنگره را از اجرای 22 قرارداد تسلیحاتی با عربستان و امارات به ارزش 8 میلیارد دلار مطلع کرده است."
با این حال اقدامات واشنگتن با واکنش روسیه به عنوان قدرت بین المللی رقیب آمریکا مواجه شده است.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: "واشنگتن با اقدامات تحریک آمیز در برابر تهران، آن را به سوی رویارویی بی پایانی سوق می دهد که ممکن است عواقب وخیمی به همراه داشته باشد."
نه فقط روسها بلکه اکنون دیگر قدرتهای بین المللی و حتی شرکای اروپایی واشنگتن نیز نگران ماجراجویی های جدید دولت ترامپ در منطقه هستند.
با توجه به اهمیت این مساله و پیامدهای وخیم آن، مسکو درصدد است که این مساله را در شورای امنیت سازمان ملل مطرح نماید.
وزارت خارجه روسیه در بیانیهای اعلام کرد که ممکن است اقدام آمریکا را در جلسه شورای امنیت به بحث بگذارد.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
135/116
بیشتر بخوانید:
گزارش: ترامپ و چالشهای سیاست خارجی
ترامپ: آمریکا 1500 نظامی به غرب آسیا اعزام می کند