دفتر ریاست جمهوری افغانستان با صدور بیانیه ای همچنین خواستار روشنگری و شفاف سازی ترامپ درباره اظهاراتش در دیدار با نخست وزیر پاکستان شد.
رئیس جمهور آمریکا در دیدار روز گذشته خود با "عمران خان" نخست وزیر پاکستان در واشنگتن گفت، جنگ افغانستان را می تواند در یک هفته تمام و افغانستان را از روی نقشه کره خاکی محو کند، اما این کار را انجام نمی دهد چون 10 میلیون نفر کشته می شوند!!
این گزافه گویی "ترامپ" درباره "تمام کردن جنگ در افغانستان در مدت یک هفته درحالیست که آمریکا 18 سال است در باتلاق افغانستان دست و پا می زند و صدها میلیارد دلار هزینه نظامی از سوی این کشور و استفاده از پیشرفته ترین تجهیزات نظامی هم باعث نشده است تا آمریکا از شکست در این نبرد بگریزد.
برغم این شکست آشکار، آمریکا همچنان حاضر نیست به واقعیت ها تن در دهد و مقامات این کشور همچنان از موضع بالا به افغانستان می نگرند و با لحنی توهین آمیز درباره این کشور سخن می گویند.
"راحل موسوی" کارشناس افغان در فضای مجازی نوشت:
«خوی استکباری ترامپ، پیش از این نیز بارها و بارها در جاهای مختلف متبلور شده بود اما آنچه او در مورد افغانستان بر زبان راند، اهانت آمیزتر از اظهارات و موضعگیریهای پیشین وی در قامت رئیسجمهور آمریکا درباره دولتها و مردمان غیر آمریکایی بود. او بسیار زورگویانه و از موضعی، به بیان این اظهارات سخیف، مبادرت ورزید که هم با معیارها و موازین عرف دیپلماتیک ناسازگار است و هم با واقعیتهای جاری و موجود در افغانستان همخوانی ندارد.»
رئیس جمهور کنونی آمریکا در حالی چنین ادعایی را مطرح کرده است که به علت گیر افتادن آمریکا در بن بست افغانستان و تبدیل این جنگ به طولانی ترین جنگ تاریخ آمریکا، دولت دونالد ترامپ به ناگزیر راه مذاکره با طالبان را در پیش گرفت.
این رویکرد از سوی رئیس جمهوری اتخاذ شد که در ابتدای کارش، راه حل بحران افغانستان را در افزایش نیروهای نظامی می دید.
به باور کارشناسان رفتن آمریکا به سمت مذاکره با طالبان آن هم در شرایطی که هیچ یک از اهداف اعلانی و اعلامی آمریکا محقق نشده است گویاترین سند شکست آمریکا در افغانستان است.
راحل موسوی می نویسد:
«از نظر جمهور کارشناسان، آنچه تحت عنوان مذاکرات صلح آمریکا و طالبان در قطر جریان دارد، برآمده از ناکامی آمریکا در افغانستان است و صرفا با این انگیزه انجام میشود که این کشور، راه آبرومندانهای برای نجات خود از باتلاق افغانستان بیابد.»
از طرف دیگر، 18 سال پس از اشغال افغانستان از سوی آمریکا اتخاذ چنین ادبیاتی از سوی رییس جمهور آمریکا نشانه خشم فزاینده دولتمردان این کشور از ناکامی و ناتوانی واشنگتن در پیشبرد اهدافشان در افغانستان است.
ترامپ در حالی از توانایی اش برای محو افغانستان از نقشه سخن می گوید که مردم این کشور با کمترین امکانات، شکست و ناکامی چند ابرقدرت را در کارنامه خود دارند.
پیش از آمریکا، اتحاد جماهیر شوروی و قبل از آن بریتانیا نیز ناکام از افغانستان خارج شده بودند.
روی دیگر این نوع ادبیات ترامپ درباره افغانستان و مردم این کشور این است که سرنوشت افغانستان و آینده آن هیچ اهمیتی برای آمریکا و دولتمردان آن ندارد.
از همین روست که مردم افغانستان باید درباره توطئه های واشنگتن بخصوص در مذاکرات آمریکا با طالبان هوشیار باشند و اجازه ندهند قدرتهای خارجی برای آینده آنها و کشورشان تصمیم بگیرند.
نویسنده:محمود بلند اختر
138/117
بیشتربخوانید:
تهدید بی سابقه ترامپ علیه مردم افغانستان/ تحلیل
انتقاد دفتر ریاست جمهوری افغانستان از دونالد ترامپ