کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در بیانیه ای حملات تروریستی روز پنجشنبه کابل را که به کشته و زخمی شدن دهها نفر از جمله زنان و کودکان منجر شد، محکوم و ابراز نگرانی کرد.
در این بیانیه آمده است، آسیب رساندن به مردم، نقض حقوق بشر، احکام دین مقدس اسلام بوده و مصداق جرایم جنگی میباشد.
در سه حمله انفجاری روز پنجشنبه در کابل ده ها تن کشته و زخمی شدند. طالبان و داعش مسئولیت این انفجارها را برعهده گرفتند.
موضع کمیسیون حقوق بشر افغانستان درباره آنکه حملات تروریستی در کابل مصداق جنایات جنگی محسوب می شود حامل پیامی مجدد درباره لزوم برخورد موثر با گروه های طالبان و داعش در این کشور است.
حملات تروریستی اخیر در کابل پایتخت افغانستان در حالی است که آمریکا و ناتو هجده سال اشغال این کشور را به بهانه مبارزه با تروریسم توجیه کرده اند.
علاوه بر این به طور طبیعی این انتظار وجود دارد که شهر کابل در مقایسه با دیگر شهرها و مناطق مختلف افغانستان به دلیل وجود آنکه پایتخت این کشور است و به تبع از ضرایب امنیتی بالاتری برخوردار است باید امن تر از دیگر مناطق باشد.
همزمانی تداوم حملات تروریستی در افغانستان و اقدامات مرگبار و ضد انسانی طالبان در این کشور با گفت وگوهای دوجانبه آمریکا پرسش های بسیاری درباره مذاکره با این گروه که همچنان جنایات متعددی را در افغانستان رقم می زند مطرح کرده است.
البته بی تفاوتی آمریکا در قبال جنایات گسترده در افغانستان توسط داعش و طالبان و عدم استفاده از ساز وکاری برای اعمال فشار بر این گروه در جریان مذاکرات دو جانبه این مسئله را بیش از گذشته تقویت کرده است که نوع مواجهه واشنگتن با مسئله رسیدگی به جنایات جنگی نظامیان آمریکایی در افغانستان و تهدید دیوان بین المللی کیفری در خصوص ورود به این پرونده موجب شده تا طالبان و داعش نیز از ارتکاب به جنایات متعدد جنگی در این کشور چندان واهمه ای نداشته باشند.
اساسا تضعیف نقش و جایگاه نهادهای بین المللی از جمله دیوان بین المللی کیفری توسط آمریکا موجب شده تا گروه های افراطی در مناطق مختلف جهان چندان مسئله رسیدگی به اقدامات جنایتکارانه خود توسط نهادهای حقوقی بین المللی را جدی نگیرند.
زیرا دولت آمریکا با تهدید مقامات و قضات دیوان بین المللی کیفری به عدم صدور ویزا برای آنها و ممنوعیت ورود آنان به این کشور در صورت رسیدگی به جنایات نظامیان آمریکایی در افغانستان عملا نقش بازدارنده این نهاد را به چالش کشیده است.
مسئول بخش جنوب آسیا در سازمان عفو بین الملل با اشاره به عقب نشینی دیوان بین المللی کیفری در رسیدگی به جنایات جنگی آمریکا در افغانستان گفته است؛ عدم بررسی جنایات نظامیان آمریکا در افغانستان برای خانواده های قربانیان موضوعی تکان دهنده است.
135/117
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید :
کمیسیون حقوق بشر: حملات تروریستی در کابل مصداق جنایت جنگی است
گزارش: انفجارهای خونین در کابل