ایران پرس- دولت ترامپ پس از خروج از برجام در راستای سیاست فشار حداکثری ، بی سابقه ترین تحریم ها را علیه ایران به مورد اجرا گذاشته است. با این حال واشنگتن اکنون ناچار بر اذعان به بی ثمر بودن این سیاست شده است.

"استیون منوچین" وزیر خزانه داری آمریکا روز یکشنبه گفت: تحریم‌ها علیه ایران به سقف خود رسیده است. منوچین درباره احتمال استفاده از گزینه نظامی علیه ایران ادعا کرد، این گزینه درباره ایران همیشه روی میز قرار دارد.

اذعان این مقام ارشد مالی و اقتصادی دولت ترامپ نشان می دهد که سیاست اعمال تحریم های حداکثری برای واداشتن ایران به قبول خواسته های نامشروع واشنگتن که در قالب شروط 12 گانه مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در مه 2018 مطرح شد، راه به جایی نبرده است و حتی آخرین موارد تحریم ها یعنی تحریم بانک مرکزی ایران که ترامپ روز جمعه آن را اعلام کرد، اقدامی تکراری علیه این بانک محسوب می شود.

در واقع دولت ترامپ هر آنچه که در توان داشته و در هر حوزه ای، ایران را مورد تحریم قرار داده و دیگر چیزی برای تحریم شدن باقی نمانده است.

بدین ترتیب انتظار می رود که واشنگتن که از سیاست تحریم مستقیم ایران سودی نبرده به سمت اعمال تحریم های ثانویه یعنی اعمال تحریم علیه طرف‌های ثالث روی آورد تا به زعم خود ایران را در عرصه اقتصادی و بانکی و تجاری تحت فشار بیشتری قرار دهد.

دولت ترامپ در 8 مه 2018 به طور یکجانبه و برخلاف قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد، از توافق هسته ای برجام خارج شد و شدیدترین تحریم های اقتصادی راعلیه ایران  در دو مرحله در اوت و نوامبر 2018 به ویژه تحریم نفتی ایران اعمال کرد، اما آمریکا نتوانسته است به اهداف خود در تسلیم شدن ایران برسد.

با ناامیدی واشنگتن در زمینه اعمال تحریم های اقتصادی، اکنون دولت ترامپ به خیال خود در صدد ایجاد اجماع جهانی علیه ایران برآمده است.

"مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه باتکرار اتهامات و ادعاهای واهی خود علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: واشنگتن به دنبال ایجاد اجماع جهانی علیه ایران است.

پمپئو در گفت و گو با شبکه تلویزیونی "ای بی سی" بدون ارائه هیچ گونه سند و مدرکی ایران را مسئول حمله به تاسیسات نفتی عربستان معرفی کرد و اظهار داشت کشورش در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد تلاش خواهد کرد اجماع جهانی علیه ایران ایجاد کند.

وی ابراز امیدواری کرد، اعضای جامعه بین الملل برای اعمال فشار بر ایران با آمریکا متحد شود.

وزیر خارجه آمریکا در حالی این ادعا را مطرح می کند که جز برخی متحدان منطقه ای واشنگتن مانند رژیم صهیونیستی و عربستان، دیگر کشورها از جمله اعضای گروه 1+4 و حتی شرکای اروپایی واشنگتن، بارها از خروج آمریکا از توافق هسته ای برجام انتقاد کرده و خواهان پیوستن دوباره آن به این توافق مهم برای حفظ صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی شده اند.

ضمن اینکه دعوت واشنگتن برای پیوستن دیگر کشورها به ائتلاف دریایی در خلیج فارس تنها با پاسخ مثبت 5 کشور مواجه شده و آمریکا در این زمینه نیز دچار سرخوردگی شده است.

به گفته "بن کاردین" سناتور ارشد آمریکایی: دونالد ترامپ به جای ایران، ایالات متحده را منزوی کرده وخروج ترامپ از برجام تنش‌ها با ایران را بیشتر کرده است.

در واقع از دیدگاه بسیاری از مقامات ارشد و سیاستمداران کشورهای دیگر و حتی سیاستمداران آمریکایی، علت بروز تنش های اخیر در خلیج فارس، خروج آمریکا از برجام است.

به گفته "جان کری" وزیر خارجه پیشین آمریکا: علت تنش‌های اخیر در منطقه غرب آسیا خروج واشنگتن از برجام است که دولت ترامپ مسئول آن است.

بدین ترتیب روشن می شود که خیال واهی مقامات ارشد آمریکایی مانند پمپئو در باره اجماع سازی علیه ایران در سازمان ملل هیچ گاه مبدل به واقعیت نخواهد شد، زیرا کشورهای جهان کاملا از سیاست های یکجانبه گرایانه و مخرب دولت ترامپ آگاه  بوده و نگرشی انتقاد آمیز به آن دارند.

نویسنده: میرطاهر 

117/118

بیشتر بخوانید:

ظریف: آمریکا با تحریم ها مذاکره با ایران را غیرممکن می کند

تحریم ایران، سیاست تکراری

پمپئو: آمریکا به دنبال ایجاد اجماع جهانی علیه ایران است

پمپئو: آمریکا به اعمال فشار بر ایران ادامه می‌دهد