در این راستا وزارت دفاع آمریکا "پنتاگون" روز جمعه 11 اکتبر با انتشار بیانیهای از ارسال نیرو و تجهیزات نظامی بیشتر به عربستان سعودی خبر داد.
طبق این بیانیه 1800 نیروی نظامی جدید، دو آتشبار موشکی پاتریوت، یک سامانه موشکی تاد و دو اسکادران هواپیمای جنگنده اف 15 ایگل در عربستان استقرار خواهند یافت.
بیانیه پنتاگون تاکید می کند: واشنگتن به دنبال تشدید تنشها در منطقه غرب آسیا و درگیری با ایران نیست و استقرار این نیروها و تجهیزات در عربستان تنها با هدف حفظ توان واکنش در مقابل تهدیدات بالقوه است.
اقدامات پنتاگون در زمینه اعزام نیروها و تجهیزات نظامی جدید به عربستان سعودی پس از حملات اخیر مقاومت یمن به تاسیسات نفتی آرامکو در بقیق و خریص در شرق عربستان انجام می شود که به کاهش بیش از نیمی از صادرات نفتی عربستان منجر شده است.
به رغم این که ارتش عربستان دارای سامانه های پدافند هوایی و موشکی پاتریوت از جمله در اطراف تاسیسات نفتی بقیق بوده، اما وجود این سامانه ها مانع از حملات پهپادی یمنی ها نشد و همین مساله انتقادات زیادی را در داخل و خارج عربستان موجب شده است.
پنتاگون که قبلا به اعزام 200 نظامی در سپتامبر و 1000 نظامی دیگر در اکتبر 2019 به عربستان اقدام کرده بود، اکنون با فرستادن نظامیان جدید شمار نیروهای آمریکایی مستقر در این کشور را به 3000 نفر افزایش می دهد.
"مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا در توییتی از ارسال نیروی نظامی و تجهیزات بیشتر به عربستان سعودی خبر داد و گفت: "آمریکا در حال استقرار نیرو و تجهیزات نظامی بیشتر در عربستان سعودی است تا قابلیتهای دفاعی این کشور را افزایش دهد."
تصمصم مقامات آمریکا به اعزام نظامیان و تجهیزات بیشتر به عربستان با توجه به روند فزاینده تنش ها در حوزه خلیج فارس به ویژه پس از حمله به تاسیسات "آرامکو" صورت گرفته است.
ریاض و واشنگتن انگشت اتهام را مستقیم به سوی ایران نشانه می روند و تهران را مسئول اصلی این حملات معرفی می کنند. این در حالی است که تهران این اتهامات را رد کرده و دلایل مطرح شده آمریکا و عربستان را برای مسئول وانمود کردن ایران، بی اساس و نامعتبر دانسته است.
سیاست دولت "ترامپ" همواره حمایت از رژیم سعودی بوده است.
عربستان سعودی شریک راهبردی و اقتصادی برای واشنگتن در منطقه و یکی از بزرگترین خریداران سلاح از آمریکا محسوب می شود. از این رو دولت ترامپ به این که از سطح روابط خود با عربستان بکاهد، تمایلی ندارد؛ ضمن این که ترامپ نگاهی ابزاری به این کشور دارد و بارها با تحقیر رژیم سعودی، عربستان را به مثابه گاوی شیرده توصیف کرده است که بایستی آن را تا پایان دوشید.
رئیس جمهوری آمریکا پس از حملات اخیر به تاسیسات نفتی عربستان برای تقویت حمایت از این کشور خواستار پرداخت پول بیشتری از سوی سعودی ها شد.
ترامپ اعلام کرد مقامات سعودی متعهد شدند هزینه هرگونه کمک واشنگتن به ریاض را پرداخت کنند.
اعزام نظامیان و استقرار تجهیزات نظامی جدید به ویژه سامانه های ضدهوایی پاتریوت و سامانه ضد موشکی تاد در کنار استقرار هواپیماهای جنگنده اف 15 که ماموریت های ضربتی را انجام می دهند در واقع ارائه نوعی خدمات امنیتی ویژه از سوی واشنگتن برای عربستان محسوب می شود.
بی تردید این اقدامات بدون پرداخت های مالی هنگفت از سوی سعودی ها انجام نشده است. مساله جالب توجه این که این اقدام پنتاگون نشان می دهد که به رغم خرید میلیاردها دلار سلاح از جانب عربستان، در عمل نه سعودی ها قادر به استفاده موثر از این تجهیزات بوده اند و نه این خریدها توانسته است از آسیب پذیری عربستان در مقابل حملات پهپادی و موشکی مقاومت یمن بکاهد. لذا اکنون ریاض دست به دامان واشنگتن شده است تا امنیت اجاره ای برای آن به ارمغان آورد.
نویسنده: میرطاهر
117
بیشتر بخوانید:
چرایی اتهام زنی عربستان به ایران در ماجرای حمله به آرامکو/ تحلیل
ماجرای آرامکو؛ هیاهوی تیم ترامپ و پاسخ ظریف/ تحلیل
گزارش: از حادثه آرامکو تا تشدید تحریم های ضد ایرانی ترامپ