سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین‌ المللی در وین تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگز درباره امنیت تاسیسات هسته‌ای خود مصالحه نمی‌کند.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری ایران پرس؛ «کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین‌المللی در وین روز پنجشنبه پس از شرکت در نشست ویژه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی با اشاره به جلوگیری مسئولان سازمان انرژی اتمی ایران از ورود یکی از بازرسان آژانس به سایت غنی سازی نطنز تصریح کرد: نمی توانیم ایمنی و امنیت تاسیسات هسته‌ای ایران را تحت هر شرایطی مورد مصالحه قرار دهیم. 

وی افزود: گزارش کاملی از ورود یک بازرس آژانس به سایت هسته‌ای نطنز تا خروجش از ایران ، برای اعضای شورا ارائه و تاکید کرده است که ایران در این خصوص دغدغه های امنیتی دارد.

سازمان انرژی اتمی ایران با انتشار گزارشی اعلام کرد: به طور معمول وسائل همراه تمام بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی، در بدو ورود به هر یک از سایت های هسته ای مورد تفتیش و کنترل قرار می گیرد، اما هنگام ورود یکی از  بازرسان، تجهیزات کنترلی علامت هشدار را نشان داده است و به همین دلیل ضمن کنترل وسایل این بازرس از ورود وی به سایت نطنز جلوگیری و به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش شده است.

به گفته غریب آبادی ایران خواستار همکاری آژانس برای ادامه تحقیقات در این خصوص شده است. 

این اظهارات غریب آبادی در حالی است که سازمان انرژی اتمی ایران در نخستین دقایق روز پنجشنبه آغاز مجدد فعالیت تأسیسات هسته‌ای شهید علیمحمدی "فُردو" جهت غنی‌سازی اورانیوم را از سر گرفت.

بر اساس اعلام سازمان انرژی اتمی ایران کلیه اقدامات مربوط به غنی‌سازی اورانیوم در تأسیسات هسته‌ای شهید علیمحمدی  "فُردو"، تحت نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام شده است.

روز چهارشنبه  در راستای اجرای گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران، مخزن 2800 کیلویی حاوی حدود 2 هزار کیلوگرم گاز "هگزافلوراید اورانیوم" UF6 تحت نظارت بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از انتقال از نطنز به "فُردو"، در سالن خوراک دهی مجتمع شهید علیمحمدی قرار گرفت.

جمهوری اسلامی ایران 8 می 2019، یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای و پس از اثبات ناکارآمدی راهکارهای پیشنهادی اروپا برای جبران تبعات اقتصادی خروج آمریکا از برجام، اعلام کرد، بخشی از تعهدات برجامی خود را بر اساس بندهای 26 و 36 این توافق معلق می‌کند.

ایران تاکنون در 4 گام از تعهدات برجامی‌اش کاسته است.

بر اساس بندهای 26  و 36  برجام، در صورت پایبند نبودن طرف مقابل به تعهداتش، ایران حق دارد اجرای تعهدات خود را به شکل کلی یا جزئی متوقف کند.118