21 نوامبر 2017 بود که سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران در نامه ای به رهبر معظم انقلاب اسلامی، پیروزی محور مقاومت را بر گروه تروریستی داعش در سوریه اعلام کرد.
سوریه در سال 2011 شاهد شکل گیری اعتراض های ضد دولتی بود، اعتراض هایی که با مداخله محور عربی / عبری/ غربی به جنگ تروریستی تبدیل شد. در اثر مداخله این محور سه گانه در بحران سوریه، گروههای تروریستی که پیش از این در کشورهای دیگر به خصوص در افغانستان و عراق حضور داشته اند در سوریه مستقر شده و همچنین گروههای تروریستی متعدد جدیدی شکل گرفته و در سایه حمایت محور ذکر شده و جذب اتباع بیش از 80 کشور به جنگ با نظام سوریه روی آوردند.
گروه تروریستی داعش یکی از گروههای مهمی است که در جنگ با نظام سوریه مشارکت فعال داشته است. این گروه تروریستی از سال 2003 با حمله آمریکا به عراق و سقوط صدام بیش از 15 سال با نام های متفاوت موجودیت داشت و در سال 2014 نیز با نام "حکومت اسلامی عراق و شام" به سرکردگی «ابوبکر البغدادی» اعلام موجودیت و ادعای خلافت کرد و مناطق وسیعی را در عراق و سوریه به تصرف خود در آورد.
آغاز فتنه سیاه با طراحی آمریکاییها در غرب آسیا
گروه تروریستی داعش پس از اشغال مناطق وسیعی در عراق و سوریه، "رقه" را در سوریه و "موصل" را در عراق پایتخت خلافت خودخوانده خود اعلام کرد. داعش با تاکتیک انتشار ویدئوهای سر بریدن گروگان ها و سربازان و اعدام های گروهی رعب و وحشت آفرید.
قاسم سلیمانی، فرمانده سپاس قدس ایران در نامه ای که به رهبر معظم انقلاب اسلامی نوشت این گروه تروریستی را "فتنه سیاه" نامید و بخش هایی از جنایت آن را به تصویر کشید. وی در این نامه سر بریدن کودکان یا پوست کندن زنده زنده مردان در مقابل خانواده های خود، به اسارت گرفتن دختران و زن های بی گناه و تجاوز به آنان، سوزاندن زنده زنده افراد و ذبح دسته جمعی صدها جوان، تخریب هزاران مسجد و مراکز مقدس مسلمانان و منفجر کردن مساجد که بعضاً به همراه امام جماعت و نمازگزاران آن رخ داد، را بخشی از جنایت های داعش در سوریه و عراق عنوان کرد.
فرمانده سپاه قدس ایران همچنین در این نامه نوشت: "مردم مسلمان این کشورها (سوریه و عراق) متحیر از این طوفان مسموم، بخشی گرفتار خنجرهای برنده جنایتکاران تکفیری گردیدند و میلیون ها نفر دیگر خانه و کاشانه خود را رها کرده و آواره شهرها و کشورهای دیگر شدند.
بیش از شش هزار جوان فریب خورده به نام دفاع از اسلام به صورت انتحاری با خودروهای پر از مواد منفجره، خود را در میادین، مساجد، مدارس، حتی بیمارستانها و مراکز عمومی مسلمان ها منفجر کردند که در نتیجه این اعمال جنایتکارانه ده ها هزار مرد، زن و کودک بی گناه به شهادت رسیدند.
تمامی این جنایت ها بنا به اعتراف عالی ترین مقام رسمی آمریکا که هم اکنون ریاست جمهوری این کشور را برعهده دارد توسط رهبران و سازمان های مرتبط با آمریکا طراحی و اجرا گردیده است کما اینکه همچنان این روش توسط رهبران کنونی آمریکا در حال طراحی و اجرا است.
جنایت های داعش در عراق و سوریه به حدی سهمگین و شدید بود که سازمان عفو بین الملل، اعمال این گروه را مصداق «پاکسازی قومی» تعریف کرد.
داعش؛ دست ساخته واشنگتن در منطقه غرب آسیا
با اتمام عملیات آزادسازی البوکمال، واقع در مرز سوریه و عراق و پایین کشیدن پرچم گروه تروریستی - تکفیری داعش و برافراشتن پرچم سوریه، در 21 نوامبر 2017 پایان داعش در سوریه اعلام شد.
برآوردها حاکی از این است که داعش بیش از 500 میلیارد دلار به عراق و سوریه خسارت وارد کرد. به گفته «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، داعش دست ساخته واشنگتن در منطقه غرب آسیا است. در واقع، داعش با اهداف بلندمدتی با حمایت فکری، مالی، سیاسی و نظامی عربستان سعودی ، آمریکا و بریتانیا به عنوان بزرگترین سازمان تروریستی جهان در منطقه غرب آسیا ایجاد شد.
اشغال بخشهای وسیعی از خاک سوریه و عراق و تشکیل دولتی تحت عنوان "دولت شام و عراق" با هدف تجزیه کشورهای منطقه و محو جریان مقاومت در مقابله با رژیم متجاوز صهیونیستی بود.
با این حال، پس از جنایت های فجیعی که این گروه تروریستی مرتکب شد، آمریکا سال 2014 ائتلافی به اصطلاح بین المللی را برای مبارزه با داعش تشکیل داد، ائتلافی که به اذعان تحلیل ها و شواهد در پی نابودی داعش نبود بلکه تضعیف این گروه تروریستی را پیگیری می کرد.
در مقابل این رویکرد دولت آمریکا درباره داعش، محور مقاومت شامل جمهوری اسلامی ایران، حزب الله لبنان، ارتش سوریه و دیگر گروههای مقاومت به همراه روسیه، مبارزه جدی را برای از بین بردن داعش و پاکسازی سوریه و عراق از اشغال این گروه تروریستی آغاز کرد.
نتیجه مهم مبارزه این محور با داعش، جلوگیری از سقوط بغداد و دمشق به دست این گروه تروریستی بود. این در حالی است که استراتژیست های آمریکایی پس از اشغال شهر موصل از سوی داعش اعلام کرده بودند بیش از 30 سال طول خواهد کشید تا بتوان موصل را از اشغال داعش درآورد.
در حالی که محور مقاومت با همه توان بر نابودی داعش تمرکز کرده بود، گزارش های متعددی وجود دارد که ثابت می کند ائتلاف به اصطلاح بین المللی ضد داعش به رهبری آمریکا برای شکست محور مقاومت در مبارزه با داعش، به این گروه تروریستی کمک می کرد.
در همین راستا، تنها چند روز پیش از اعلام پایان داعش در سوریه، منابع خبری گزارش دادند واشنگتن اقدام به تصویربرداری هوایی از مرزهای سوریه و عراق و ارائه آن به داعش کرد.
رسانه ها همچنین گزارش دادند که هواپیماهای شناسایی اسرائیل نیز اقدام به تصویربرداری از البوکمال کرده و این تصاویر را در اختیار داعش قرار داده اند تا این گروه تروریستی اقدام به یک ضد حمله کند.
پایان سیطره گروه تروریستی داعش در منطقه از سوی محور مقاومت
با همه کارشکنی هایی که آمریکا و متحدانش انجام دادند، پایان گروه تروریستی داعش در سوریه از سوی محور مقاومت در نوامبر 2017 رقم خورد. محور مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران شهدای زیادی در جنگ با داعش داد، اما ثابت کرد که شکست دادن این گروه تروریستی به 30 سال زمان نیاز ندارد.
در عین حال، محور مقاومت نشان داد که توان بر هم زدن بازی طراحی شده از سوی آمریکا و متحدانش را برای نظم امنیتی و سیاسی غرب آسیا دارد و برخلاف امنیت "وارداتی" متکی به آمریکا و غرب که بیش از همه به غارت دلارهای عربی منجر می شود، امنیت "بومی مقاومت محور" مانع تجزیه کشورها و گسترده شدن ناامنی و خشونت در سطح منطقه می شود.
بدون شک، محور عربی/عبری/ غربی بازنده اصلی موفقیت راهبردی محور مقاومت در شکست داعش در سوریه بود زیرا رویای تجزیه و یا براندازی نظام سیاسی این کشور را به طور رسمی از بین برد.
از بین بردن داعش در سوریه و عراق ثابت کرد اتهام هایی نظیر حمایت از تروریسم که از سوی محور سه گانه غربی/عبری/ عربی به محور مقاومت وارد می شود، نه تنها از اساس باطل است بلکه اغلب گروههای تروریستی یا ساخته مستقیم دست غرب به خصوص آمریکا است و یا نتیجه سیاست های آن در منطقه غرب آسیا محسوب می شود. 118