«مجتبی ذوالنوری» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه در واکنش به افشای گزارش محرمانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره ایران گفت: آژانس بینالمللی انرژی اتمی اطلاعات ایران را در اختیار دشمن قرار میدهد و در مراحل مختلف امانت داری را رعایت نمیکند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی بعضاً جاسوسان غرب هستند که در پوشش نماینده آژانس، اطلاعات محرمانه ایران را در اختیار سازمانهای اطلاعاتی دشمن قرار میدهند.
این موضوع در اظهارات چند روز قبل «کاظم غریب آبادی» نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی مستقر در وین نیز مورد اشاره قرار گرفت که می تواند تاییدی بر نگرانی ها نسبت به تاثیر پذیری اژانس از عوامل بیرونی باشد.
رسانههای غربی جمعه گذشته با نشر خبری که صرفا در حوزه اطلاعات آژانس قرار داشت، اعلام کردند؛ آژانس بینالمللی انرژی اتمی به کشورهای عضو اعلام کرده است که ایران تصمیم به نصب تعداد بیشتری ازسانتریفیوژهای پیشرفته IR-2M در تأسیسات هستهای نطنز دارد.
طبق ماده 7 اساسنامه، آژانس نباید هیچگونه اسرار صنعتی یا اطلاعات محرمانه ای را که بدلیل اشتغال در آژانس کسب می کند، افشا کند.
«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه نیز پیش از این؛ در 19 اوت 2017 در نامهای به «یوکیا آمانو» مدیرکل وقت آژانس بینالمللی انرژی اتمی با تاکید بر اینکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید از انتقال اطلاعات محرمانه فعالیتهای هستهای ایران به طرف ثالث خودداری کند، تصریح کرد: آژانس بر اساس متن برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت باید از ممانعت توسعه اقتصادی و فنی ایران خودداری کرده و مفاد امنیتی تحت اجرا و حقوق شخصی را رعایت کند.
ارتباط بین ترور دانشمندان هسته ای ایران با نشر غیر متعارف اطلاعات محرمانه آژانس در باره دانشمندان هسته ای ایران، اهمیت این موضوع و پیامدهای جبران ناپذیر این تخلف آژانس را آشکار کرده است.
مسعود علی محمدی، مجید شهریاری، مصطفی احمدی روشن و داریوش رضایی نژاد از دانشمندان هسته ای ایران بودند که در فاصله سال های ۸۸ تا ۹۰ ترورشدند و به شهادت رسیدند.
" محسن فخری زاده " دانشمند ممتاز هسته ای و دفاعی ایران نیز بعد از ظهر جمعه 27 نوامبر در یک حمله تروریستی در حومه تهران به شهادت رسید. تکرار این روندها اعتماد به این نهاد را زیر سوال برده است.
بر اساس بندهای 26 و 36 برجام، در صورت پایبند نبودن طرف مقابل به تعهداتش، ایران حق دارد اجرای تعهدات خود را به شکل کلی یا جزئی متوقف کند.
آنجه مسلم است، دانش هسته ای متعلق به ملت ایران است و بعنوان دانشی رشد یافته در ایران نهادینه شده است . از اینرو افکار عمومی به شدت با ادامه برجام با وضع فعلی مخالف است.
مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان نماینده افکار عمومی در راستای خواست مردم ایران ودر واکنش به این نگرانی ها؛ هفته گذشته طرح "اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق ملت ایران" را تصویب کرد. بر اساس این مصوبه مجلس، دولت موظف است در صورت اجرا نشدن تعهدات کشورهای طرف توافق هستهای،اجرای داوطلبانه سند پروتکل الحاقی رامتوقف کند.
«مجتبی ذوالنوری» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تصویب این قانون مانع جاسوسی دشمنان جمهوری اسلامی خواهد شد.
این تصمیم منطقی نشان داد جمهوری اسلامی ایران تا زمانی به تعهداتش در برجام باقی می ماند که طرف های مقابل نیز براساس اعتماد سازی و عمل به همه تعهدات در چارچوب مسوولیت ها و حقوق قانونی دو طرفه عمل کنند.112
نویسنده: جمشید امین زاده
112
بیشتر بخوانید:
غریبآبادی: درز گزارش محرمانه آژانس را به لحاظ حقوقی پیگیری خواهیم کرد
انتقاد ایران از افشای گزارش محرمانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد برنامه هستهای ایران
هشدار تهران به آژانس درخصوص انتشار غیرضروری اطلاعات هستهای