چرا مهم است:
پیشنهاد ایران برای تشکیل کمیته حقیقتیاب مشترک با لبنان و کمیته بینالمللی صلیب سرخ (ICRC) نشاندهنده تلاش تهران برای استفاده از مکانیزمهای بینالمللی برای رسیدگی به این موضوع است.
زمینه خبر:
در ۱۴ تیرماه ۱۳۶۱، چهار دیپلمات ایرانی «سیدمحسن موسوی» کاردار، «احمد متوسلیان» وابسته نظامی سفارت جمهوری اسلامی ایران و «تقی رستگار مقدم» مشاور فنی سفارت ایران در بیروت به همراه «کاظم اخوان» خبرنگار ایرنا، پس از توقف در نقطه ایست و بازرسی «برباره» در شمال لبنان؛ در حالیکه در حمایت پلیس دیپلماتیک قرارداشتند، توسط مزدوران مسلح تحت امر رژیم صهیونیستی ربوده شدند.
او چه می گوید:
روابط عمومی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیانیهای به مناسبت چهل و سومین سالگرد ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در لبنان تاکید کرد: همانطور که بارها تصریح شده است، شواهد و قرائن زیادی وجود دارد که ثابت میکند دیپلماتهای ایرانی در زمان اشغال خاک لبنان توسط رژیم صهیونیستی توسط گروهی مسلح در داخل لبنان ربوده و به نیروهای اشغالگر تحویل داده شده و به سرزمینهای اشغالی منتقل شدند.
روابط عمومی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این بیانیه تصریح کرد: ربایش دیپلماتهای ایرانی در ۱۴ تیر ۱۳۶۱ در بیروت، نه تنها اقدامی خلاف حقوق بینالملل و نقض فاحش کنوانسیون ۱۹۶۱ وین راجع به روابط دیپلماتیک بود بلکه مصداق عمل تروریستی طبق کنوانسیون منع و مجازات گروگانگیری (۱۹۷۹) به شمار میآید.
این بیانیه میافزاید: جمهوری اسلامی ایران رژیم صهیونیستی را عامل و مسئول ربایش و گروگانگیری اتباع خود دانسته و همچنان موضوع را با جدیت نزد مراجع ذیربط بینالمللی پیگیری میکند.
روابط عمومی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پایان این بیانیه تصریح کرد: در این چارچوب، مجددا پیشنهاد تشکیل کمیته حقیقتیاب مشترک میان ایران و لبنان با همکاری کمیته بینالمللی صلیب سرخ برای پیگیری موضوع و روشنکردن وضعیت دیپلماتهای ربودهشده ایرانی مورد تاکید میباشد.
نگاه عمیق تر:
14 تیر سالروز ربوده شدن دیپلمات های ایرانی در لبنان؛ نکته ها و پرسش های بی پاسخ
ضرورت تشکیل کمیته حقیقتیاب درخصوص ربایش ۴ دیپلمات ایرانی
بیانیه وزارت خارجه به مناسبت سالگرد ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در لبنان
سیما مشتاقان