رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با بیان اینکه یکجانبه‌گرایی و برخورد گزینشی با حقوق بین‌الملل، موجب بی‌ثباتی منطقه‌ای و تضعیف اعتماد جهانی شده‌اند، تاکید کرد: بریکس باید پیشگام اصلاح حکمرانی جهانی باشد.

زمینه خبر:

نشست دو روزه سران گروه بریکس (BRICS) با مشارکت مقامات ارشد سیاسی و اقتصادی جهان از جمله روسای جمهور و وزرای امور خارجه کشورهای عضو از جمله جمهوری اسلامی ایران، روز یکشنبه در شهر ریودوژانیروی برزیل آغاز به کار کرد.

او چه می گوید:

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه در اجلاس سران بریکس در مورد تقویت چندجانبه‌گرایی، همکاری‌های اقتصادی-مالی و هوش مصنوعی با اشاره به ضرورت اصلاحات ساختاری در ساختار سازمان ملل متحد به‌منظور انطباق با واقعیت‌های جهان امروز، بی‌عملی شورای امنیت سازمان ملل در قبال نقض‌ها و تهدیدها علیه صلح را ناشی از رویکرد گزینشی و مخرب برخی اعضای آن دانست.

وی افزود: نظم کنونی جهان، که بر ساختارهای تک قطبی و سلطه اقلیتی از قدرت‌ها بنا شده است، در تحقق عدالت، ثبات و رفاه برای اکثریت کشورها ناکام مانده است. یکجانبه‌گرایی، توسل به اقدامات قهرآمیز یکجانبه، و برخورد گزینشی با حقوق بین‌الملل، موجب بی‌ثباتی منطقه‌ای و تضعیف اعتماد جهانی شده‌اند. ایران بر این باور است که بریکس باید پیشگام اصلاح حکمرانی جهانی باشد.

عراقچی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص فراگیری هوئش مصنوعی اظهار داشت: هوش مصنوعی یکی از عناصر تحول‌آفرین در عصر حاضر است. با این حال، در فقدان حکمرانی فراگیر، این فناوری می‌تواند موجب تعمیق نابرابری‌ها و شکاف‌ها در سطح جهانی شود. ایران، هوش مصنوعی را هم فرصت و هم مسئولیت می‌داند. در این زمینه، ایران راه‌اندازی مرکز بریکس برای هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین را با هدف تجمیع منابع، اجرای پژوهش‌های مشترک، و حمایت از زیست‌بوم نوآوری و استارتاپ‌ها پیشنهاد می‌کند.

نگاه عمیق تر:

رایزنی‌های سیاسی عراقچی در حاشیه نشست بریکس

عراقچی در بریکس: تداوم بی‌کیفرمانی جنایت‌های رژیم اسرائیل پیامدهای به‌شدت خطرناک دارد

 

سیما مشتاقان