عراقچی در نشست وزارت خارجه با حضور رئیس جمهور، اقدامات دیپلماتیک در جنگ تحمیلی 12 روزه را نمونه‌ای از هم‌افزایی میدان و دیپلماسی برشمرد.

چرا مهم است؟

همبستگی نهادهای داخلی در زمان بحران و تشریک مساعی میدان و دیپلماسی الگویی برای مواجهه با شرایط مشابه در آینده ارائه می‌دهد.

زمینه خبر:

جنگ 12 روزه رژیم صهیونیستی و ایران با حمله شبانه و ترور شخصیت‌های نظامی ایران آغاز و به پاسخ‌های موشکی و پهپادی گسترده و پیروزی ایران منجر شد. در نهایت نیز دشمن مجبور به پشيمانی، پذيرش شکست و توقف يک طرفه تهاجم خود شد.

او چه می‌گوید:

عباس عراقچی گفت: «در 12 روز مجموعه بسیار زیادی از اقدامات دیپلماتیک را صورت دادیم. در نتیجه تماس‌های تلفنی، اقدامات سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور بیش از 120 کشور در دنیا این حملات را علیه ایران محکوم و با ایران ابرازهمبستگی کردند.

وی افزود: غیر از شورای امنیت سازمان ملل و شورای حکام که تکلیفشان روشن است هیچ سازمان و نهاد بین‌المللی نبود که از ایران حمایت نکند. شانگهای، عدم تعهد، شورای همکاری خلیج فارس، اتحادیه عرب و اتحادیه آفریقا و بسیاری از مقامات دنیا به حقانیت مردم ایران اذعان کردند.»

نکات کلیدی:

  • حضور مستمر مدیران وزارت خارجه از ساعات ابتدایی حمله
  • دولت ایران به همراه وزارت خارجه موفق به مدیریت بحران بدون ضعف شدند
  • وزارت خارجه به مستندسازی جنایات صورت‌گرفته مشغول است
  • هماهنگی‌ها با معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری برای اقدامات حقوقی بین‌المللی در جریان است
  • تماس‌های تلفنی برای توقف جنایات در غزه ادامه دارد

 

نگاه عمیق‌تر:

هماهنگی میان وزارت امور خارجه و نیروهای نظامی در جنگ اخیر، نمونه‌ای از هم‌افزایی ملی بود. حضور فعال دستگاه دیپلماسی در صحنه از مشروعیت ایران دفاع کرد. این عملکرد در شرایطی رخ داد که ایران در میانه راه مذاکرات دیپلماتیک بود و همین امر موجب شد حقانیت راه دیپلماسی ایرانی از سوی جهان مورد تأیید قرار گیرد.

samira akbari