چرا مهم است؟
این موضعگیری نشاندهنده شکاف عمیق میان دیدگاههای میانجیها و طرفهای درگیر است. این وضعیت نهتنها روند آتشبس را تهدید میکند، بلکه به تشدید بحران انسانی در غزه منجر می شود.
او چه میگوید:
عزت الرشق گفت: « از آغاز روند مذاکرات، حماس با مسئولیت ملی و انعطاف پذیری بالا عمل کرده و مشتاق رسیدن به توافق جامعی بوده که تجاوز را متوقف کند و به رنج و درد مردم ما در نوار غزه پایان دهد. پاسخ نهایی ما بعد از مشورتهای گسترده ملی با گروههای فلسطینی، میانجیها و کشورهای دوست ارائه شد و ما به همه نظرات مطرح شده در چارچوب سند ویتکاف پاسخ مثبت و انعطاف پذیرانه دادیم.
وی افزود: ما همچنین بر لزوم شفافیت و تقویت بندها به ویژه بندهای مربوط به جنبه بشردوستانه، تضمین جریان گسترده کمکها و توزیع آن در غزه از طریق سازمان ملل و آژانسهای وابسته به آن، بدون مداخله رژیم صهیونیستی تاکید کردیم.»
نکات کلیدی:
- میانجیها از موضع حماس ابراز رضایت کردهاند.
- آمریکا و اسرائیل با خروج از مذاکرات، روند توافق را متوقف کردند.
- تحقیقات USAID نشان میدهد سرقت کمکها عمدتاً توسط ارتش اسرائیل انجام شده است.
- حماس بر لزوم عقبنشینی ارتش اسرائیل از مناطق پرجمعیت تأکید دارد.
نگاه عمیقتر:
واکنش حماس به خروج طرفهای آمریکایی و اسرائیلی از مذاکرات دوحه، بازتابی از بیاعتمادی عمیق به روند میانجیگری غربیهاست. در حالی که حماس تلاش کرده با انعطافپذیری مسیر توافق را هموار کند، اظهارات ترامپ و ویتکاف و حمایت بیقید و شرط از تلآویو، نشاندهنده اولویتهای سیاسی واشنگتن در منطقه است.
samira akbari