به گزارش خبرگزاری ایران پرس، احزاب اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در واکنش به تشدید جنگ غزه و امتناع بنیامین نتانیاهو از اولویت دادن به بازگرداندن اسیران، تحرکات تازهای را برای سرنگونی کابینه فعلی آغاز کردهاند.
یائیر لاپید، رئیس اپوزیسیون، با آویگدور لیبرمن رهبر حزب اسرائیل خانه ما، ژنرال گادی آیزنکوت رهبر حزب یاشار و یائیر گولان رهبر حزب دموکراتها نشستی برگزار کرده و توافق شده است که نشست رهبران احزاب بهصورت دائمی تشکیل جلسه دهد.
لاپید در پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که جلسه بعدی اپوزیسیون پس از یوم کیپور برگزار خواهد شد و نفتالی بنت، نخستوزیر پیشین و بنی گانتز، وزیر جنگ پیشین و رهبر حزب آبی و سفید نیز به این روند خواهند پیوست.
این تحرکات در حالی صورت میگیرد که نتانیاهو با وجود فشارهای داخلی، همچنان بر ادامه عملیات نظامی در غزه اصرار دارد و حاضر نیست موضوع تبادل اسرا را بهعنوان اولویت سیاسی در دستور کار قرار دهد.
لاپید تأکید کرده است که اپوزیسیون تصمیم دارد کمیتهای برای ترسیم چارچوب کلی کابینه آینده تشکیل دهد.
او با اشاره به نتایج نظرسنجی اخیر که توسط یکی از کانالهای اسرائیلی منتشر شده، گفت: «۷۰ درصد از شهروندان اسرائیلی عملکرد اقتصادی کابینه نتانیاهو را ضعیف ارزیابی کردهاند.»
تحلیلگران معتقدند که ادامه جنگ غزه، نارضایتی عمومی، بحران اسرا و ناکارآمدی اقتصادی، اپوزیسیون را به سمت تشکیل جایگزینی برای دولت فعلی سوق داده است؛ تحرکی که میتواند در آیندهای نهچندان دور، ساختار سیاسی رژیم صهیونیستی را دستخوش تغییرات جدی کند.
samira akbari