بیروت- ایران پرس: جمعی از پژوهشگران و دانشگاهیان با حضور در سمینار "جامعه مقاوم در اندیشه رهبر انقلاب اسلامی" در بیروت پایتخت لبنان، به بررسی نظرات مقام معظم رهبری درباره ساخت جامعه مقاوم و نقش نخبگان در مقابله با جنگ‌ها و بحران‌های منطقه پرداختند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سخنرانان این نشست که به همت مرکز مطالعات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب اسلامی برگزار شد، تأکید کردند: جامعه مقاوم، پایه‌ای اساسی برای ایستادگی در برابر جنگ‌ها و بحران‌های پیچیده است و نخبگان علمی و فرهنگی می‌توانند آینده‌ای مستقل و مبتنی بر آگاهی و دانش ترسیم کنند.

دکتر "عباس کنعان" یکی از اندیشمندان حاضر در این نشست در سخنان خود با تاکید بر اهمیت مفهوم «آتش به اختیار» که توسط رهبر انقلاب اسلامی مطرح شده است، آنرا دعوتی برای مقابله با جنگ‌های نرم و فرهنگی و اقدامی مسئولانه در چارچوب ارزش‌های اسلامی برای حفاظت از هویت و تقویت انسجام اجتماعی در زمان بحران‌ها دانست.

 

 

دکتر "عبدالله زیعور" یکی دیگر از حاضران این نشست نیز با بررسی جایگاه نخبگان علمی و دانشگاهی در اندیشه رهبر انقلاب اسلامی، علم را عنصر محوری در تحقق استقلال و اقتدار ملی عنوان کرد.

وی با اشاره به دعوت رهبر انقلاب برای پیوند پژوهش علمی با بخش صنعت و عبور از الگوهای سنتی مبتنی بر واردات و مونتاژ، بر ضرورت نوآوری، ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از استعدادهای جوان برای تبدیل شدن به نیروی تولیدی مؤثر تأکید نمود.

"کمیل باقر" مسئول حفظ آثار رهبر انقلاب اسلامی در لبنان در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرنگار ایران پرس در بیروت گفت: شرایط کنونی، با توجه به جنگ‌ها و تجاوزهای مکرر در منطقه نیازمند بازخوانی جدی مفهوم جامعه مقاوم و جامعه توحیدی است که پایه‌ای برای ساخت تمدنی انسانی برای جایگزین مدل غربی مبتنی بر سلطه خواهد بود.

 

 

دکتر "عصام عیتاوی" استاد دانشگاه هم در گفت‌وگو با ایران پرس تأکید کرد: حرکت به سوی پژوهش علمی مرتبط با صلح جهانی از اولویت‌های مرحله آینده است.

این نشست بخشی از سلسله فعالیت‌های فکری و پژوهشی است که با هدف تعمیق بحث پیرامون اندیشه رهبر انقلاب اسلامی و برجسته‌سازی نقش آگاهی علمی و فرهنگی در ساخت جوامعی توانمند برای مقاومت و مقابله با چالش‌های معاصر برگزار شد.

سیما مشتاقان