مارکت واچ: شاخص سهام استاکس 600 اروپا (SXXP) با کاهشی حدود چهار دهم درصد، 7 دهم درصد از ارزش خود را از دست داد. با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و بیم ها و امیدها درباره نتایج آن و کاهش قیمت نفت، شاخص سهام در پایان تمام روزهای هفته، با تراز منفی بسته شد.
شاخ سهام داکس آلمان (DAX) با کاهشی 75 صدم درصدی، 9 دهم درصد سقوط ارزش داشت، در حالی که شاخ سهام ساس 40 فرانسه (PX1) 65 صدم درصد نزول داشت و هفت دهم درصد از ارزش خود را از دست داد.
شاخص سهام اف تی اس ای 100 انگلیس (UKX) نیز 39 صدم درصد نزول داشت و 4 دهم درصد از ارزش آن کاسته شد.
در اخبار اقتصادی اروپا اعلام شد که نرخ بیکاری در آلمان به رکورد 6 درصد رسیده که از پیش بینی ها هم فراتر رفته است.
در انگلیس، نرخ رشد قیمت مسکن در اکتبر کاهش چمشگیری داشت؛ رکود در بازار مسکن در پی اعلام نتیجه همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا شدت گرفت.
ربکا اوکیف (Rebecca O’Keeffe)، کارشناس بورس، در یادداشتی می گوید «در کنار سایر مخاطرات بازار و تصمیمات بانک های مرکزی دنیا، تنها چیزی که واقعا برای سرمایه گذاران اهمیت دارد این است که چه کسی رئیس جمهور آینده آمریکا خواهد شد؛ چرا که نتیجه آن، واکنش های کاملا متفاوتی در بازار سهام در پی خواهد داشت».
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه می افزاید «احساس بازار چنین است که با پیروزی کلینتون ثبات به بازار حکم فرما خواهد بود، در حالی که بلاتکلیفی و تردید ناشی از پیروزی ترامپ، احتمالا سقوط سهام در کوتاه مدت را در پی خواهد داشت؛ چرا که در آن صورت سرمایه گذاران تلاش می کنند بفهمند چه بخش ها و صنایعی از این تغییر سود خواهند برد و کدام یک سقوط خواهند کرد».
نتایج نظرسنجی ها نشان می دهد که رقابت بین دو نامزد نزدیک تر شده است به طوری که برتری 7 درصدی کلینتون نسبت به رقیب جمهوری خواهش در دو هفته قبل، اکنون به 2/2 درصد کاهش یافته است.