ایران پرس- غلامعلی خوشرو در نشست بحث عمومی شورای امنیت درباره «حملات تروریستی علیه زیرساخت های حیاتی کشورها» با تاکید براین نکته مهم، افزود: جهان امروز با خطر فزاینده حملات تروریستی روبرو است و هیچ کشوری از اینن تهدید جهانی در امان نیست.

 حملات  تروریستی  که از دو سال قبل در فرانسه و با حوادث شارلی ابدو کلید خورد و چند باردیگر هم  تکرار شد،  از سال ها  پیش بر ملتهای منطقه و در غرب آسیا سایه انداخته است و سال هاست که مردم این بخش از جغرافیای جهان از جمله درافغانستان؛ عراق و سوریه؛ قربانی تروریسم مورد حمایت غرب  می شوند.

اما این اقدامات تروریستی اکنون  یک وجه مشترک یافته است و اینکه تروریسم مرز نمی شناسد. در بیشتر این حملات یا مردم قربانی تروریسم از نوع افراط گرایی شده اند و یا آنکه زیرساخت های حیاتی کشورها توسط گروههای تروریستی و افراطی  هدف قرار گرفته اند.

اما یک نکته مهم در این جریان خطرناک وجود دارد و ان در هم آمیختگی جریانهای تروریستی با جنایایی است که توسط برخی کشورها در حملات تجاوز کارانه نظامی مرتب در حال تکرار شدن است. نمونه  های آنرا می توان در بمباران های هر روزه  عربستان و کشتار بیرحمانه زنان و کودکان در یمن و یا در بمباران های امریکا در افغانستان دید.

این روند  نشان می دهد زیر پوسته تروریسم جریان های دیگری نهفته است که اگر چه با نوع حملات انفجاری تروریست ها در عراق و سوریه و یا افغانستان بدست داعش و طالبان و یا بوکو حرام  اتفاق می افتد؛ متفاوت به نظر می رسند؛ اما هردو از جنس تروریسم هستند.

جنایات اسراییل علیه ملت مظلوم فلسطین، مصداق اقدام تروریستی

مصداق این اقدام تروریستی کارنامه جنایات اسراییل علیه ملت مظلوم فلسطین است. این گونه اقدامات، فجیع ترین شکل تروریسم است که نسل های متعددی از فلسطینیان را از دسترسی به زیرساختها و منابع طبیعی خود محروم کرده است. 

همین اتفاق در یمن نیز افتاده است و براثر حملات هوایی مکرر عربستان بسیاری از زیر ساخت های حیاتی مردم یمن از بین رفته و یا به شدت اسیب دیده اند. اما  جامعه بین الملل چگونه می تواند  با پدیده هولناک  تروریسم  برخورد کند.

پاسخ این سوال روشن است و آنرا می توان در داشتن اراده واقعی برای مبارزه با تروریسم در همه ابعاد خلاصه کرد. اما جامعه بین المللی در این زمینه با موانع و چالش های زیادی مواجه است. مبارزه با ترویسم نیازمند همکاری بین المللی با هدف مقابله  با ریشه‌های فکری و محدود سازی منابع مالی، تسلیحاتی و انسانی جریان تروریسم است.

حمایت عربستان از گروه های تروریستی

اما کاری که  امریکا و برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان همسو با اهداف اسراییل در منطقه می کنند  فرافکنی است؛ در حالیکه هر روز شاهد انتشار یکی از این گزارش های مستند مبنی بر حمایت عربستان از گروه های تروریستی هستیم.  

شرایط کنونی منطقه نشان دهنده این حقیقت است که اگر همکاری و همگرایی  نباشد و تهدید ها ی نا امن کننده منطقه  به درستی درک نشود، آسیب ها از این تهدید ها  جدی خواهد بود.

متاسفانه برخی  کشورها تحت عنوان ائتلاف برای مبارزه با تروریسم بجای مبارزه واقعی با تروریست ها از انها حمایت کرده اند. بدیهی است که این دو گانگی از نگاه  ملت های منطقه و جهان  پنهان نیست.118/111

بیشار بخوانید:

خوشرو: مبارزه با تروریسم نباید بهانه ای برای اقدامات یکجانبه شود