به گزارش خبرگزاری ایران پرس، این قطعنامه با 569 رأی موافق در برابر 67 رأی مخالف در پارلمان اروپا به تصویب رسید.
در این قطعنامه اعلام شده است، چنانچه اقدام روسیه در تقویت تشکیلات نظامی خود در مرز با اوکراین به حمله به این کشور منجر شود، اتحادیه اروپا باید این مساله را روشن کند که چنین اقدامی بهای گزافی در پی خواهد داشت.
قانونگذاران اروپایی اعلام کرده اند در صورت وقوع چنین اتفاقی واردات گاز و سوخت از روسیه به اتحادیه اروپا باید فوراً متوقف شده و روسیه از سامانه سوئیفت اخراج شود.
نمایندگان پارلمان اروپا در این قطعنامه از نهادهای اتحادیه اروپا و کشورهای عضو این اتحادیه نیز خواستند تکمیل پروژه خط لوله "نورد استریم 2" و نیروگاههای هستهای در حال ساخت توسط شرکت "روس اتم" را متوقف کنند.
اروپایی ها در پیروی از سیاست های آمریکا از سال 2014 با طرح اتهام دخالت روسیه در درگیری های شرق اوکراین و کمک به مخالفان دولت این کشور، مجموعه ای از تحریم های اقتصادی و مالی ضد روسی را وضع کرده اند که واکنش متقابل مسکو را در پی داشته است.
سوئیفت یک سیستم پیامرسان مالی است که بانک ها و دیگر نهادهای مالی را در سراسر جهان به هم وصل میکند تا تبادل اطلاعات درباره تراکنشهای مالی بین آنها به شیوهای امن انجام شود.
آمریکا و متحدانش از سالها پیش تهدید کرده اند ممکن است دسترسی روسیه به سامانه سوئیفت را قطع کنند.
روسیه در کنار چین و هند به عنوان اعضای اقتصادهای نوظهور دنیا، موسوم به "بریکس" تصمیم گرفتهاند به منظور دور زدن سامانه پیام رسان بانکی "سوئیفت"، یک سامانه پیامرسان جایگزین ایجاد کرده و آنها را به هم متصل کنند.
سامانه روسیه «SPFS» نام دارد و قرار است با سامانه پیامرسان چین، موسوم به «CIPS» به یکدیگر متصل شوند. هند هنوز چنین سامانهای ندارد.
رسانههای روسیه گزارش دادهاند تشکیل چنین شبکهای میان این سه کشور سه میلیارد نفر را به یکدیگر متصل خواهد کرد.
روسیه و کشورهای بلوک بریکس با توجه به رفتارهای نامطمئن غرب در صدد راهاندازی این سامانه جایگزین مالی به جای سوئیفت برآمدهاند.
روسیه سال 2014 بعد از آنکه واشنگتن این کشور را به اخراج از سوئیفت تهدید کرد راهاندازی SPFS را آغاز کرد. اولین تراکنش مالی در این سامانه مالی دسامبر سال 2017 انجام شد.
120