به گزارش خبرگزاری ایران پرس، طبق جدیدترین آمار و ارقام دانشگاه «جانز هاپکینز»، در 24 ساعت گذشته دستکم 493 هزار و 41 نفر در سراسر آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شدند و این آمار مجموع مبتلایان به کرونا در این کشور را به 74 میلیون و 943 هزار و 50 نفر رسانده است.
«تدروس آدهانوم گبریسوس» رئیس سازمان جهانی بهداشت روز سهشنبه در وبیناری در این زمینه گفت، یکشنبه گذشته به نشانه گذشت 2 سال از اعلام وضعیت اضطراری بینالمللی نگرانی در خصوص بالاترین سطح هشدار شیوع کرونا بر اساس قوانین بینالمللی بود.
وی گفت که در آن برهه کمتر از 100 مورد ابتلا و هیچ مرگ و میری در خارج از چین گزارش نشده بود، اما دو سال بعد از آن، بیش از 370 میلیون مورد ابتلا و بیش از 5/6 میلیون مرگ گزارش شده و ما میدانیم که در این زمینه اشتنباه محاسباتی هم صورت گرفته است.
رئیس سازمان جهانی بهداشت گفت: از 10 هفته پیش که برای اولین بار اومیکرون شناسایی شد تقریباً 90 میلیون مورد ابتلا به این سازمان گزارش شده و بیش از موارد گزارش شده در کل سال 2020 است.
تدروس گبریسوس در ادامه افزود: اکنون شاهد افزایش بسیار نگران کننده مرگ و میر ناشی از کرونا در بیشتر مناطق جهان هستیم.
او هشدار داد که هیچ چیز نمیتواند کاملا درست و قطعی باشد و ممکن است سرایت بیشتر به معنای مرگ و میر بیشتر باشد.
گبریسوس گفت: سازمان جهانی بهداشت از هیچ کشوری بازگشت به دوران قرنطینه را نخواسته، اما از همه کشورها تقاضا دارد با استفاده از هر ابزار و نه صرفا واکسن، از خود محافظت کنند.
«ماریا ون کرخوف» سرپرست فنی سازمان جهانی بهداشت نیز گفت که بیش از 22 میلیون مورد ابتلا به کرونا در هفت روز گذشته به این سازمان گزارش شده که عمدتاً ازسویه اومیکرون بوده است.
تحقیقات نشان داده که در سویه اومیکرون به طور کلی، شدت بیماری از سویه دلتا کمتر بوده و این امید را ایجاد کرده که کرونا از یک همه گیری به بیماری قابل مدیریت نظیر آنفولانزای فصلی مبدل شود.
سازمان جهانی بهداشت در 26 نوامبر سویه اومیکرون را پنجمین نوع نگران کننده ویروس کرونا اعلام کرد. این سویه جدید که برای نخستین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شده باعث نگرانی بسیاری از کشورها شده است.
117
بیشتر بخوانید:
موج شدید اومیکرون در آمریکا/ 78 درصد تختهای مراقبت ویژه اشغال شد
اومیکرون، اروپا و آمریکا را فرا گرفته است