ایران پرس: در ادامه اظهارنظرهای مقام‌های آمریکایی درباره ادعای حمله قریب‌الوقوع روسیه به اوکراین، واشنگتن درصدد تخلیه سفارت کی‌یف و خارج کردن همه دیپلمات‌های خود از این کشور است.

غرب به ویژه آمریکا که همواره به دنبال راه‌هایی برای تحت فشار قراردادن روسیه به عنوان ابرقدرت رقیب خود در شرق بوده؛ اکنون با طرح این ادعا که حضور نیروهای روس در مرز اوکراین تهدیدی برای این کشور محسوب می‌شود، به دنبال بهانه‌ای تازه برای ایجاد تنش در این منطقه و افزایش فشار بر روسیه است.

روسیه نیز بارها عنوان کرده حضور نظامی‌اش در مرز با اوکراین اقدامات عادی نظامی است اما آمریکا و متحدانش همچنان قصد دارند شرایط مرز روسیه با اوکراین را پرتنش جلوه دهند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در حالی که اقدامات تحریک‌آمیز واشنگتن و برخی متحدانش در قبال مسکو با ادعای تدارک روسیه برای حمله به اوکراین ادامه دارد، «آسوشیتدپرس» روز شنبه (امروز) در خبری به نقل از مقام‌های واشنگتن از قصد دولت جو بایدن برای تعطیلی سفارت آمریکا در اوکراین خبر داد.

طبق گزارش آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، «وزارت خارجه آمریکا قصد دارد اوایل روز شنبه (به وقت واشنگتن) اعلام کند که تمام کارکنان آمریکایی در سفارت کی‌یف باید قبل از تهاجم ترسناک روسیه، کشور (اوکراین) را ترک کنند».

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا شنبه گذشته از آمریکایی‌های ساکن اوکراین خواست تا این کشور را ترک کنند و روزجمعه نیز آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور که در ملبورن استرالیا به سر می‌برد، ادعا کرد حمله روسیه به اوکراین ممکن است پیش از خاتمه بازی‌های المپیک زمستانی پکن (ظرف چند روز آینده) انجام شود.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت بایدن هم مدعی شد اگر حمله روسیه به اوکراین انجام شود، احتمالا با بمباران هوایی و حملات موشکی آغاز خواهد شد که به وضوح می تواند غیرنظامیان را بدون توجه به ملیت آنها از بین ببرد. تهاجم بعدی شامل یورش یک نیروی عظیم زمینی خواهد بود.

روسیه توسعه ناتو به سمت شرق را به عنوان تهدیدی علیه امنیت ملی خود ارزیابی کرده و رویکرد ناتو برای گسترش اعضای این پیمان نظامی را عامل تشدید تنش ها می داند. 

از نظر مقامات مسکو، ناتو  در راستای افزایش تنش و بدون درنظر گرفتن خواست و منافع مسکو عمل می کند؛ چنان که پس از بروز بحران اوکراین، کشورهای عضو این سازمان در شرق اروپا، روند تجدید قوا و استقرار گسترده نیروهای نظامی خود را به ویژه در دو حوزه بالتیک و دریای سیاه افزایش دادند.