حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه در حاشیه پنجاه و هشتمین نشست کنفرانس امنیتی مونیخ در دیدار همتای سوئدی خود بر گسترش همکاری دو کشور در زمینه های مختلف تاکید کرد.

پنجاه و هشتمین کنفرانس امنیتی مونیخ از دیروز جمعه آغاز شده است و به مدت سه روز ادامه دارد.این نشست در سال جاری به علت شیوع سویه اومیکرون با حضور تعداد محدودی از مقامات  کشورها برگزار می‌شود.

به جای بیش از 2 هزار شرکت کننده که در شرایط معمول در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت داشتند امسال فقط  600 مهمان در این کنفرانس حضور دارند.کنفرانس امنیتی مونیخ برای دو سال متوالی به دلیل همه گیری کرونا به طور مجازی برگزار شد.

وزیر امورخارجه ایران که روز جمعه وارد مونیخ شده است، در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ تاکنون با رئیس جمهوری اسلوونی و وزیران خارجه سوئد، بوسنی، آلمان، قطر، هند، هلند، بلژیک و عراق نیز دیدار و گفت‌وگو کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (شنبه) در ادامه رایزنی‌ها با مقامات شرکت کننده در کنفرانس مونیخ در دیدار «آن لینده» وزیر امور خارجه سوئد، از او برای سفر به تهران دعوت کرد که مورد استقبال طرف سوئدی قرار گرفت.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین با اشاره به برخی موضوعات کنسولی از جمله وضعیت حمید نوری افزود، قابل قبول نیست که روابط فیمابین دو کشور هدف دسیسه‌های گروهک تروریستی منافقین قرار گیرد.

امیرعبداللهیان با اشاره به حساسیت شرایط و اوضاع در منطقه غرب آسیا و تداوم وضعیت بحرانی در دو کشور یمن و افغانستان، در خصوص اوضاع یمن نیز تأکید کرد، نگرانی جدی نسبت به گسترش جنگ در یمن به منطقه داریم و سازمان ملل و جامعه بین‌المللی باید به وظایف خود در راستای مدیریت این وضعیت و کمک به حل و فصل بحران یمن عمل کنند.

وزیر امور خارجه ایران همچنین با اشاره به بحران انسانی در افغانستان و روند رو به افزایش آوارگان از این کشور عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور میزبان بیش از چند میلیون آواره افغانستانی به تنهایی نمی‌تواند تمام بار این بحران را به دوش بکشد.

خانم آن لینده وزیر امور خارجه سوئد نیز با ابراز خرسندی از دومین ملاقاتش با همتای ایرانی خود اظهار داشت، ۴۰۰ سال رابطه دوجانبه بین تهران و استکهلم و حضور ایرانیان نخبه در جامعه سوئد و دو وزیر با ریشه‌های ایرانی حاکی از رشته‌های قوی اتصال و پیوند بین دو کشور و ملت است.

116