رئیس جمهوری اوکراین در سخنانش خطاب به اتحادیه اروپا از اعضای این اتحادیه خواست: "تا ثابت کنند در کنار اوکراین می مانند و از این کشور پشتیبانی می کنند."

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه صبح پنجشنبه (5 اسفند) در پاسخ به درخواست کمک نظامی سران جمهوری های خودخوانده «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین، دستور عملیات ویژه نظامی در منطقه دونباس را صادر کرد.

روسیه بر این باور است، اوکراین به تعهداتش ذیل توافقات مینسک که در سال‌های 2014 و 2015 برای حل مناقشه‌های موجود میان جدایی‌خواهان و کی‌یف حاصل شده بود عمل نکرده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین روز سه شنبه خطاب به پارلمان اروپا تاکید کرد: کشورش در جنگ با روسیه پیروز خواهد شد و تا عقب راندن نیروهای روسی می جنگد. 

وی همچنین حمله روسیه به «خارکیف» دومین شهر این کشور را جنایت جنگی توصیف کرد و گفت: "اولویت اصلی دفاع از پایتخت در برابر مسکو می باشد."

در حالی که تنش‌ها بین کی‌یف و مسکو به دنبال عملیات نظامی روسیه در اوکراین ادامه دارد، ولودمیر زلنسکی روز دوشنبه درخواست رسمی پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا را امضا کرد.

حمایت هشت عضو اتحادیه اروپا از الحاق اوکراین به این اتحادیه

در همین راستا، هشت کشور عضو اتحادیه اروپا، تسریع روند عضویت اوکراین در این اتحادیه را خواستار شدند.

سران هشت کشور عضو اتحادیه اروپا با انتشار یک بیانیه مشترک ضمن اعلام حمایتشان از عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا، از این اتحادیه خواستند «فورا» به اوکراین وضعیت «نامزد» اعطا و مذاکرات برای عضویت این کشور در اتحادیه اروپا آغاز شود.

طبق این گزارش، به دنبال درخواست اوکراین برای عضویت در اتحادیه اروپا، سران استونی، بلغارستان، جمهوری چک، لتونی، لیتوانی، لهستان، اسلواکی و اسلوونی حمایت خودشان را از این درخواست اعلام کردند.

این در حالی است که تصاویر ماهواره ای نشان می دهد ارتش روسیه در شمال «کی‌یف» به طول حدود 64 کیلومتر گسترش یافته که به طور قابل ملاحظه ای بیشتر از 27 کیلومتر گسترشی است که پیش تر گزارش شده بود.

تکنولوژی «ماکسر» نیز اعلام کرد، اعزام گروه های اضافی زمینی و واحدهای بالگرد حمله به طمین در جنوب بلاروس کمتر از 32 کیلومتری شمال مرزهای اوکراین دیده شده است. 

همچنین در ادامه واکنش مقامات اروپایی به تقابل نظامی روسیه و اوکراین، وزیر امورخارجه فرانسه در اظهاراتی گفت: "اکنون دیگر اروپا به آنچه قبل از حمله روسیه به اوکراین بود شبیه نیست."

«ژان ایو لو دریان» تاکید کرد: حمله روسیه به اوکراین، اروپایی متفاوت از آنچه بود می سازد. 

از سوی دیگر، «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه در گفت‌وگوی تلفنی با «ولادیمیر پوتین» درخواست جامعه بین‌المللی مبنی بر توقف تهاجم علیه اوکراین را تکرار کرد.

«آندری پلنکوویچ» نخست وزیر کرواسی نیز دوشنبه شب پس از نشست هیات مدیره جامعه دموکراتیک کرواسی با اشاره به اینکه زاگرب به همه تحولات در مرزهای خود در جنوب شرق اروپا توجه ویژه ای دارد، گفت: "ما نمی خواهیم اوضاع در هیچ یک از کشورهای همسایه بی ثبات شود."

پلنکوویچ در مورد آمادگی نیروهای امنیتی و نظامی کشور و تشدید فعالیت های نهادهای کشور گفت: "سطح آمادگی و تعامل ارتش را بالا برده ایم."

کشورهای اروپایی و مسئولان اتحادیه اروپا طی روزهای اخیر ضمن محکوم کردن عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، در راستای حمایت سیاسی از کی‌یف و ارسال کمک‌های تسلیحاتی، به اقداماتی از قبیل اعمال تحریم‌ها علیه مسکو دست زدند.

این در حالی است که وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه به کشورهای غربی در مورد ارسال تسلیحات به اوکراین که در روزهای اخیر افزایش یافته، هشدار داد.

117

بیشتر بخوانید:

تاکید نماینده روسیه در سازمان ملل بر خلع سلاح اوکراین