"آبله میمون" بیماری نادر و شبیه به آبله است که به تازگی شمار افراد مبتلا به آن به شکل چشمگیری افزایش یافته است.
این بیماری نخستینبار طی سال 1958 در بین میمونهای آزمایشگاهی کشف شد. مدتی بعد شواهدی از عفونت ویروس عامل آن در تعدادی از جوندگان آفریقایی نیز یافت شد. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که آبله میمونی میتواند موش و خرگوش را نیز آلوده کند. در سال 1970 برای نخستینبار این بیماری در انسانها گزارش شد.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، نشریه آلمانی "برلینر مورگن پست" روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد، تاکنون 33 هزار و 181 نفر در جهان به ویروس "آبله میمون" مبتلا شده اند.
بر اساس اعلام این نشریه، این ویروس تاکنون در 83 کشور جهان مشاهده شده است.
سازمان جهانی بهداشت شیوع «آبله میمون» را یک وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرده است.
اعلام وضعیت اضطراری جهانی به این معنی است که شیوع آبله میمون یک «رویداد فوقالعاده» است که میتواند به کشورهای بیشتری سرایت کند و نیاز به یک واکنش هماهنگ جهانی دارد.
درحالیکه شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان رو به کاهش گذاشته و برخی از کشورها محدودیت های کرونایی از جمله زدن ماسک در فضاهای عمومی را لغو کرده اند، شیوع ویروس آبله میمون نگرانی جهانیان را برانگیخته است.
علائم اولیه آبله میمون شامل تب، سردرد، درد عضلات، کمردرد، تورم غدد لنفاوی، لرز و خستگی است.
التهابات پوستی نیز ممکن است ایجاد شود که معمولاً روی صورت قبل از انتشار به سایر قسمتهای بدن مشاهده میشود.
این بیماری در حال حاضر در اروپا و آمریکا شیوع بیشتری داشته است.
طبق اعلام نشریه "برلینر مورگن پست" که آمارهایی مربوط به سرایت ویروس آبله میمون را منتشر میکند، 10 کشوری که بیشترین موارد ابتلا به این ویروس دارند عباتند از: آمریکا با 10 هزار و 361 مورد، اسپانیا پنج هزار و 162 مورد، آلمان سه هزار و شصت و سه مورد، انگلیس سه هزار و 17 مورد، فرانسه 2 هزار و 588 مورد، برزیل 2 هزار و 415 مورد، کاناد هزار و یازده مورد، هلند 959 مورد، پرتغال 710 مورد و ایتالیا نیز 599 مورد.
به گفته پزشکان، ویروس آبله میمونی عموما از طریق تماس با مایعات آلوده بدن فرد بیمار، زخمهای فرد مبتلا و ترشحات مخاطی و قطرات تنفسی بزرگ و آلوده منتقل میشود. بنابراین انتقال تنفسی انسان به انسان نیازمند به تماس طولانی و مستقیم است. همچنین انتقال مادر به جنین نیز از طریق جفت مشاهده شده است. بیشتر موارد این ویروس خفیف و در مواردی هم شبیه آبله مرغان است که طی چند هفته خود به خود برطرف میشود.
120