ایران پرس: بحران اقتصادی فراگیر همچنان شرایط زندگی را در بریتانیا سخت کرده است؛ به طوری که اکنون ده روز پس از انتصاب «ریشی سوناک» نخست وزیرجدید بریتانیا، بار دیگر اعتراضات این کشور را فرا گرفته است.

سوناک درحالی نخست وزیری بریتانیا را برعهده گرفت که این کشور با جدی ترین بحران اقتصادی در نیم قرن گذشته مواجه است. پیامدهای اقتصادی ناشی از برگزیت ، همه‌ گیری کووید-19، جنگ اوکراین و همچنین، عدم مدیریت درست این شرایط از سوی مقامات بریتانیا، سبب شده است که مشکلات اقتصادی و سیاسی در این کشور تشدید شود.

به طوری که بار دیگر هزاران نفر از اقشار مختلف مردم بریتانیا دیروز (شنبه) در اعتراض به گرانی و بحران هزینه‌ های زندگی در خیابان‌های پایتخت تظاهرات برپا کردند و برگزاری انتخابات عمومی را خواستار شدند.

در این حرکت اعتراضی که از سوی نهاد موسوم به «مجمع خلق» و با حمایت گروه‌ها و نهادهای مدنی و همچنین چهره‌های ارشد حزب مخالف دولت از جمله جرمی کوربین رهبر سابق حزب کارگر و جان مک‌ دانل وزیر دارایی پیشین کابینه در سایه برگزار شد، شرکت کنندگان شعارهایی را علیه بی‌ کفایتی دولت محافظه‌ کار ریشی سوناک سر دادند.

همچنین اتحادیه پرستاران بریتانیا اعلام کرده است نزدیک به 300 هزار پرستار در اعتراض به کاهش حقوق و افزایش گرانی در این کشور، اعتصاب سراسری برپا خواهند کرد. 

بر اساس گزارش های رسمی، اقتصاد بریتانیا در بدترین وضعیت نیم قرن گذشته قرار دارد. نرخ تورم به 10.1  درصد رسیده که بالاترین میزان در چهار دهه گذشته به شمار می‌رود و پیش‌ بینی می‌شود این عدد از 15  درصد نیز بگذرد.

همچنین قیمت‌ها در ماه اکتبر 11.6 درصد افزایش داشته که این میزان بالاترین رکورد ثبت شده از زمان جمع‌ آوری داده‌ ها در این زمینه به شمار می‌رود. 

در این وضعیت، دولت «ریشی سوناک» قرار است تصمیمات بودجه خود را هفدهم نوامبر رونمایی کند. سوناک و جرمی هانت، وزیر دارایی بریتانیا در حال بررسی افزایش 50 میلیارد پوندی مالیات ها و کاهش هزینه ها برای اطمینان از ثبات بلند مدت دارایی های عمومی هستند که اتخاذ چنین راهبردی به معنای بازگشت به سیاست ریاضت اقتصادی به شمار می آید.

ریشی سوناک، در این مورد گفت: تصمیمات سختی باید گرفته شود اما دولت تلاش می کند، تدابیر منصفانه ای اتخاذ کند. با این حال وی هشدار داد دولت نمی تواند هر کاری انجام دهد بلکه باید گزینه هایی را که در اولویت قرار دارند، انتخاب کند.

شرایط سخت اقتصادی سبب شده است تا بسیاری از گروه ها واحزاب در بریتانیا خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام در کشور و اخذ تصمیمات سیاسی و اقتصادی جدید برای حل بحران های این کشور شوند.

«لورا پیدکاک» دبیر کل «مجمع خلق» و نماینده پیشین حزب با اشاره به اینکه برگزاری راهپیمایی ها برای مخالفت با هر چیزی است که دولت در این کشور نمایندگی می‌کند؛ گفت: پس از پایان همه‌ گیری کرونا ما شاهد حملات به حقوق و شرایط کارگران، فروپاشی سیاسی، بحران بی‌ سابقه هزینه‌ های زندگی بوده‌ایم.

ریشی سوناک نخست وزیر بریتانیا تاکید کرده است که مردم نباید توقع داشته باشند که دولت حلال تمام مشکلات آن‌ها باشد. وی وظیفه خود را بازگرداندن اعتبار اقتصادی و جلب اعتماد عمومی دانسته و ادعا کرده که مردم متمم بودجه را عادلانه و دلسوزانه خواهند دانست.

وضعیت در بریتانیا بحرانی است اگر سوناک نتواند به وعده هایش عمل و شرایط را کنترل کند، نه تنها شرایط در این کشور وخیم تر می شود بلکه موقعیت برای حزب محافظ کار نیز که 12 سال است در قدرت قرار دارد ،سخت تر خواهد شد.

«سوناک »دراین زمینه با انتقاد غیرمستقیم از سلف خود،تاکید کرد: ماموریت من، آن است که اعتماد مردم بریتانیا را احیا کنم.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

 112

 بیشتر بخوانید:

تظاهرات «بریتانیا ورشکسته» در لندن 

افزایش چشمگیر نرخ بهره بین بانکی در بریتانیا