پلیس سوئد برای بار سوم به «مومیکا سلوان»، پناهنده عراقی که تابعیت سوئد را اخذ کرده اجازه برپایی تجمع در برابر پارلمان و آتش زدن قرآن کریم را داد. بر اساس فیلمی که منتشر شده، او در برابر پارلمان سوئد به همراه همدست خود این اقدام اهانت آمیز را انجام داد.
سلوان مومیکا و سلوان ناجم بعد از هتک حرمت قرآن کریم صفحاتی از آن را مقابل جمعیت آتش زدند.
در همین رابطه، روزنامه سوئدی اکسپرسن به نقل از «سلوان نجم»که پیش از این با مومیکا در دو اقدام موهن اخیر به قرآن کریم و پرچم عراق همراهی کرده بود، نوشت:«تا زمانی که قرآن کریم در این کشور تحریم نشود، به این اقدام ادامه خواهیم داد.»
هم چنین راست گرایان افراطی بار دیگر قران کریم را در کپنهاک پایتخت دانمارک به آتش کشیدند.
مناسبات کشورهای اسلامی و سوئد در پی این اقدامات اهانتبار طی هفته گذشته متنشج شده است و عراق پیش از این از اخراج سفیر سوئد و فراخواندن کاردار سفارت خود در استکهلم خبر داده است.
هم چنین اعضای سازمان همکاری اسلامی در نشست فوق العاده روز دوشنبه خود شدیداً هتک حرمت مجدد به قرآن کریم در سوئد و دانمارک را محکوم کردند.در بیانیه صادره از سوی این نشست آمده است: ما نسبت به تکرار هتک حرمت قرآن کریم و تداوم صدور مجوز از سوی مقامات سوئدی برای چنین اقداماتی و عدم اتخاذ گامهای لازم برای ممانعت از تکرار آن در سوئد و دانمارک، متأسفیم.
در ادامه این بیانیه تصریح شده است: بی توجهی مقامات سوئدی و دانمارکی به ممانعت از تکرار این اقدامات، نقض قطعنامه ۲۶۸۶ شورای امنیت صادره در تاریخ ۱۴ ژوئن ۲۰۲۳ در خصوص صلح و امنیت بین المللی است.
به رغم واکنش های تند مسلمانان و کشورهای اسلامی و حتی سازمان ملل در قبال اهانت عوامل صهیونیسم مانند مومیکا سیلوان که وابستگی وی به تل اویو قطعی است اما هنوز هم کشورهای غربی به بهانه آزادی بیان اجازه توهین به مقدسات اسلامی به ویژه قران سوزی را به معاندان می دهند.
حمایت غربی ها از اقدام توهین آمیز قران سوزی در حالی صورت گرفته که سازمان ملل متحد با این اقدام شرم آور به مخالفت برخاسته است.
فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل می گوید : میگل موراتینوس نماینده عالی اتحاد تمدن های سازمان ملل متحد ، به صورت صریح سوزاندن صفحات قرآن کریم در مقابل مسجدی در مرکز استکهلم سوئد را محکوم کرده است .
او تصریح کرد: نماینده عالی سازمان ملل می گوید که این اقدام زشت و ناپسند بی احترامی به مسلمانانی است که عید قربان را جشن می گرفتند. فرحان حق اضافه کرد: نماینده عالی سازمان ملل بر اهمیت حفظ آزادی بیان به عنوان یک حق اساسی بشر تاکید دارد اما در عین حال تاکید می کند که هتک حرمت کتب مقدس و عبادتگاه ها و همچنین نمادهای مذهبی غیرقابل قبول است و می تواند منجر به تحریک خشونت شود.
به نظر می رسد غربی ها به طور عامدانه تفاوت بین آزادی بیان وآزادی تمسخر و توهین به مقدسات را نادیده می گیرند.
نگاهی به معیارهای دوگانه غرب از جمله سوئد و دانمارک در باره آزادی بیان نشان می دهد که این مساله فقط زمانی مصداق دارد که زیر سئوال بردن و توهین به موضوعاتی که مد نظر غرب است از جمله اسلام هراسی و اسلام ستیزی و توهین به مقدسات مسلمانان مطرح باشد و در غیر این موارد مانند مساله هولوکاست و یا موضع گیری به نفع روسیه در جریان جنگ کنونی در اوکراین ، دولتهای اروپایی بشدت علیه افرادی که در این زمینه موضعی غیر مرسوم و یا غیر مجاز از دیدگاه این دولت ها صورت دهند واکنش نشان داده و مورد پیگرد قضایی قرار می گیرند.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
112
بیشتر بخوانید:
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در محکومیت هتک حرمت کتب مقدس
سفیر دانمارک در تهران به وزارت خارجه احضار شد
دانمارک: اهانت به قرآن کریم شرمآور است
تکرار هتک حرمت قرآن در دانمارک
تاکید امیرعبداللهیان بر اتخاذ موضع قاطع کشورهای اسلامی در برابر اهانت به قرآن