به گزارش روزنامه گاردین، در فاصله ماه های ژانویه تا نوامبر 2016 در حدود 55 هزار پناهجو که برای دریافت پناهندگی کشور آلمان، واجد شرایط نبودند و یا با درخواست آنها موافقت نشده بود، مجبور به ترک این کشور اروپایی شدند.
این میزان در مقایسه با تعداد پناهجویی که در سال 2015 مجبور به خروج از آلمان شدند، 20 هزار نفر افزایش یافته که رقم چشمگیری است. به نظر میرسد، وضع قوانین سختگیرانه مهاجرتی در آلمان، عامل عمده این رویداد باشد.
در عین حال، وضع این قوانین سختگیرانه در آلمان به ویژه در ماههای اخیر به دلیل افزایش نگرانی های مقامات این کشور درباره مسائل امنیتی بوده است.
در پی حمله به بازار کریسمس در برلین که هفته گذشته در آلمان رخ داد و منجر به کشته شدن دست کم 12 نفر شد، سیاست های مهاجرتی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان با انتقادات شدید مواجه شد، زیرا این اقدام به دست یکی از پناهجویانی صورت گرفته بود که با درخواست پناهندگی وی مخالفت شده و به عضویت گروه تروریستی داعش در آمده بود.
این انتقادات می تواند به شکست مرکل در انتخابات فدرال آلمان در سال آینده بیانجامد.
اگر چه کشور آلمان به عنوان بزرگ ترین قطب اقتصادی و تجاری اروپا است، ولی هجوم گسترده پناهجویان به مرزهای این کشور، تبعات گسترده اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایجاد کرده، لذا رهبران این کشور به مرور سعی کردند، سخنان خوشامدگویانه خویش نسبت به ورود مهاجران را اصلاح کنند.