به گزارش روزز دوشنبه ایران پرس به نقل از شبکه تلویزیونی ب اف ام (BFMTV)، دامنه اعتراضات گسترده مردم گویان به ناامنی و بیکاری، به مبارزات انتخاباتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری فرانسه کشیده شد.
بنوا امون Benoît Hamon نامزد منتخب جناح چپ در انتخابات ضمن اعلام همبستگی با مردم گویان، از ضرورت اختصاص بودجه 2 میلیارد و 500 میلیون یورویی به مدت پنج سال برای جزایر و مناطق فرانسوی خارج از خاک فرانسه تاکید کرد. وی خواستار جبران تاخیر 50 ساله در بازسازی زیرساخت های گویان شد.
ژان – لوک ملانشون Jean-Luc Mélenchon نامزد حزب «فرانسه مستقل» نیز روز یکشنبه در یک گردهمایی انتخاباتی ضمن ابراز همبستگی با گویان، از این منطقه به عنوان «فرانسه در آمریکای جنوبی» یاد کرد.
ملانشون افزود: گرچه بین پاریس و کایِن Cayenne هزاران کیلومتر فاصله است، اما تفاوت بین این دو شهر نباید تا این حد زیاد باشد.
مارین لو پن Marine Le Pen نامزد راستگرایان افراطی در حزب جبهه ملی با اشاره به این که 50 درصد زندانیان در گویان خارجی هستند، گفت: من دریافته ام که هموطنان ما در گویان دیگر نمی توانند مهاجرت گسترده و ناامنی را که آن ها به وجود می آورند، تحمل کنند.
مارین لو پن که به بیگانه ستیزی شهرت دارد، در بخش دیگری از سخنان خود به ایجاد وزارت آن سوی آب ها (سرزمین های فرانسوی خارج از فرانسه) پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری متعهد شد. وی جلوگیری از ورود مهاجران به گویان را از وظایف این وزیر دانست.
دولت فرانسه، در مواجهه با اعتصابات گسترده مردم گویان که اقتصاد این منطقه را فلج کرده است، به اعزام هیاتی به این منطقه مبادرت کرد اما معترضان که از حمایت شهرداران در گویان نیز برخوردار شده اند، حاضر به مذاکره نشده و تاکید کردند که فقط با هیاتی متشکل از نخست وزیر، وزرای کشور، دادگستری، بهداشت و درمان و اقتصاد مذاکره خواهند کرد.
گویان کجاست؟
گویان فرانسه ( French Guiana ) در شمال شرق آمریکای جنوبی، شمال برزیل و شرق سورینام واقع است. گویان فرانسه از جمله مستعمرات ماوراء بحار فرانسه به شمار می رود.
مهاجران فرانسوی که کمتر از صد سال پیش به گویان وارد شدند، پسوند فرانسه را به گویان اضافه نمودند.
اکثر ساکنان مهاجر اروپایی گویان فرانسه را مهاجران فرانسوی، اسپانیایی و هلندی تبار تشکیل می دهند .
اداره ی این منطقه در سال 1667 و به موجب پیمان بردا ( Treaty of Breda ) به فرانسه سپرده شد، پس از آن، فرانسه از سال 1852 تا سال 1939 گویان فرانسه را به انضمام جزیره ی بدنامی موسوم به جزیره ی شیطان ( Devil Island ) به عنوان مستعمره ی کیفری ( Penal Colony ) تلقی کرد.
در سال 1947، گویان فرانسه به عنوان مستعمره ی ماوراء بحار فرانسه درآمد.
از آن زمان تاکنون بسیاری از بومیان گویان فرانسه برای رسیدن به خودمختاری تلاش می کنند ولی این تلاش ها عملاً بی نتیجه بوده و گویان فرانسه فقط دارای 5 % استقلال نسبی است و در سایر موارد از دولت فرانسه تبعیت می کند.
130/110
بیشتر بخوانید:
ناتوانی دولت فرانسه در حل بحران گویان