رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، اظهار کرد: ایران صدرنشین تولید علم نانو در بین کشورهای اسلامی است.

به گزارش پارس‌تودی؛ «جعفر مهراد» در گفت وگو با خبرگزاری فارس، گفت: طبق آمار تولید مقالات علمی، با در نظر گرفتن تعداد دانشگاه‌هایی که هر کدام بین سال‌های 2015 تا 2018 بیش از 100 مقاله فناوری نانو تولید کرده‌اند؛ ایران، ترکیه و مالزی سه کشور برتر اسلامی هستند که رتبه‌های اول تا سوم تولید علم را در این حوزه موضوعی به خود اختصاص داده‌اند.

«جعفر مهراد» با بیان اینکه در طول سال‌های گذشته، پژوهش‌های نانو فناوری در همه کشورهای جهان، ازجمله در بین کشورهای اسلامی رو به افزایش است، تصریح کرد: تعداد دانشگاه‌های فعال در پژوهش‌های نانو در بین این سه کشور ایران، ترکیه و مالزی به ترتیب 46، 11 و 10 دانشگاه است.

رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، افزود: کشورهای مصر، عربستان سعودی، تونس، پاکستان و قطر هر کدام با 9، 6، 4، 3 و یک دانشگاه فعال در نشر مقالات پژوهشی پیرامون فناوری نانو در بین سایر کشورهای اسلامی رتبه‌های بعدی را در اختیار دارند.

وی با اشاره به 20 دانشگاه پیشرو کشورهای اسلامی، بر اساس تعداد مقالات فناوری نانو، نمایه شده در ISI، در بازه زمانی مذکور گفت: در صدر این 20 دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی ایران قرار دارد که با احتساب انتشارات کل شعبه‌های این دانشگاه در داخل و خارج کشور، به ۷۷۴۱ مقاله می‌رسد و بر اساس رتبه‌بندی موضوعی شانگهای در سال ۲۰۱۸، رتبه این دانشگاه در حوزه علم و فناوری نانو در دامنه‌ای بین ۳۰۱ تا ۴۰۰ قرار دارد.

جعفر مهراد تصریح کرد: رتبه دوم از آن دانشگاه ملک عبدالعزیز در عربستان سعودی است که در طی 4 سال گذشته ۳۳۰۰ مقاله نانو منتشر کرده و بر اساس رتبه بندی موضوعی شانگهای در سال ۲۰۱۸، این دانشگاه رتبه ۴۹ را در علم و فناوری نانو به خود اختصاص داده است.

به گفته مهراد، جایگاه سوم در این رتبه‌بندی مربوط به دانشگاه تهران است که طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ تعداد ۲۷۸۰ مقاله نانو منتشر کرده است و رتبه این دانشگاه نیز در نظام شانگهای در موضوع علم و فناوری نانو در سال ۲۰۱۸ در دامنه‌ای بین ۳۰۱ تا ۴۰۰ قرار دارد.

وی، خاطرنشان کرد: کل تعداد مقالات علم و فناوری نانو در دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشور، نمایه شده در ISI, تا نوامبر سال ۲۰۱۸ میلادی ۹۱۲۱ مورد و تعداد پتنت‌های ثبت شده در اداره ثبت علائم تجاری و اختراعات آمریکا تا سپتامبر ۲۰۱۸ میلادی ۱۲ پتنتاست.

رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، با بیان اینکه در سطح بین‌المللی نیز در سال ۲۰۱۷ دانشگاه آزاد اسلامی ایران با احتساب تمام شعبات، در بین دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی جهان با تولید ۲۲۱۵ مقاله علم و فناوری نانو حائز رتبه چهارم است، گفت: رتبه‌های اول تا سوم نیز به ترتیب به آکادمی علوم چین با ۹۱۲۸ مقاله، آکادمی علوم روسیه با ۳۰۰۶ مقاله و نظام دانشگاهی کالیفرنیا با ۲۴۷۷ مقاله علم و فناوری نانو تعلق دارد. 113/120

بیشتر بخوانید: 

امضاء تفاهم همکاری بین پایگاه استنادی جهان اسلام و گروه «دی- هشت»

 تفاهمنامه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با دانشگاه‌های اندونزی

پایگاه استنادی جهان اسلام و دانشگاه های مالزی تفاهم نامه همکاری امضا کردند