ایران پرس- فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز دوشنبه در آیین افتتاحیه بیست و سومین مجمع سراسری فرماندهان و مسئولین سپاه در تهران، تاکید کرد، اعتبار و قدرت نظام جمهوری اسلامی در حال رشد و ارتقاء است.

سردار سرلشکر پاسدار "حسین سلامی" با تاکید بر این نکته افزود، ایران امروزهم قدرت تهاجم و هم توان مقاومت دارد و در هر اندازه، با هر شدت و دقت و در هر مساحتی می‌تواند به دشمن هجوم ببرد.

اظهارات فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در واقع پاسخی هشدارگونه به جریان های منطقه ای و فرا منطقه ای است که تصور می کنند با تهدید و ائتلاف سازی می توانند بدون مواجه شدن با مخالفت و مقاومتی به تجاوز گری های خود ادامه دهند، که این  تصوری باطل است. 

هدف راهبرد دفاعی و تهاجمی جمهوری اسلامی ایران حفاظت از تمامیت ارضی، منافع ملی و ثبات منطقه ای  است.

این رویکرد در دو سطح منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای قابل تحلیل است:

در سطح منطقه‌ای، دکترین دفاعی ایران  با توجه به  شرایط منطقه‌ و تهدیدات گسترده و پیش‌بینی نشده تنظیم شده است. 

تهدیدها علیه ایران، اما علاوه بر بعد منطقه‌ای،  زمینه های  فرا منطقه ای نیز دارد.

جمهوری اسلامی  ایران برای خنثی کردن این تهدیدات نیزهمواره بر رویکرد بازدارندگی تدافعی تاکید داشته است.

در این زمینه به عنوان نمونه می‌توان به اعلام برنامه اعزام ناوگروه ارتش جمهوری اسلامی ایران به اقیانوس اطلس و حضور موثر در ماموریت های بین المللی اشاره کرد.

دکتر "عبدالرسول دیوسالار"استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل سیاسی  می گوید: "شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد پنتاگون نیز معتقد است که اکنون زمان مناسبی برای جنگ با ایران نیست زیرا جنگی پرهزینه و توام با خسارت‌‌های استراتژیک خواهد بود که قادر نیست اهداف سیاسی را تامین ‌کند.

در واقع دکترین دفاعی ایران توانسته است چنین برآوردی را در میان نظامیان آمریکایی حاکم کند و بنابراین بازدارنده تهاجم بوده است."

هر چند که ایالات متحده آمریکا به عنوان  تهدیدی پایدار برای منطقه و ایران  در حوزه‌های مختلف همچنان به تحرکات  خود ادامه می‌دهد؛  اما محاسبات استراتژیک نظامی نشان می دهد تا زمانی که در مقابل آنها یک نیروی دفاعی بازدارنده قدرتمند وآماده مقابله با خطر تهاجم دشمن وجود داشته باشد ، درگیری نظامی به وقوع نمی‌پیوندد.

اظهارات سردار سرلشکر پاسدار "محمد باقری" رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران نیز در مجمع سراسری فرماندهان و مسئولان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره به همین نکته دارد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران اظهار داشت، دشمنان دریافته‌اند که نیروهای مسلح ایران توان آمادگی و اراده و شجاعت مقابله با آنان را دارند و در دفاع از آرمانها و سرزمین و مردم خود لحظه‌ای تردید نمی‌کنند. برغم همه این توانمندی ها، ایران قصد دشمنی، طمع و تجاوز و ایجاد جنگ و ناامنی ندارد و به دنبال همکاری منطقه ای و  خواهان برقراری امنیت "درون زا" در منطقه است.

جمهوری اسلامی ایران تامین امنیت را مشروط به قدرت های بیرون از منطقه نمی داند و در این زمینه  طرح و برنامه دارد.

"حسن روحانی" رئیس جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی اخیر خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، طرح صلح منطقه ای با عنوان "ابتکار صلح هرمز" یا "ائتلاف امید" را ارائه کرد.

این طرح، امنیت در خلیج فارس را درون زا می داند و هیچ کشوری را از ائتلاف درونی حذف نمی کند؛ زیرا معتقد به مشارکت جمعی همه کشورهای منطقه در ایجاد  ساختار و نظم امنیت درون منطقه ای است. ایران  بارها به صراحت اعلام کرده که امنیت  یک کالای وارداتی یا خریدنی نیست. 

سیدعباس موسوی" سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز روز دوشنبه در نشست خبری  با خبرنگاران داخلی و خارجی گفت: ایران خواهان صلح، امنیت، ثبات و پیشرفت در منطقه است و این مسئله، نه با خرید از خارج، بلکه از طریق همکاری‌ منطقه‌ ای ایجاد می شود.

117/118

بیشتر بخوانید:

سرلشکر سلامی: راهبرد مقاومت فعال، دشمنان را دچار فقدان اراده کرده است

سرلشکر باقری: ایران بازدارندگی مستحکمی مقابل توطئه‌های دشمن ایجاد کرده است