امروز 14 بهمن روز ملی فناوری فضایی در ایران، سالروز پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره امید در سال 1387 است که موجب شد ایران در جمع کشورهای دارای توانایی پرتاب ماهواره قرار گیرد.

به گزارش ایران پرس، جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌ها، در دستیابی به دانش فضایی در میان کشورهای منطقه در سطح بالایی قرار دارد و توانسته است با اتکا به منابع انسانی متخصص و تکیه بر دانش بومی زنجیره کاملی از ساخت و پرتاب ماهواره به فضا را داشته باشد.

چرخه کامل فناوری ماهواره‌ای در اختیار 10 کشور جهان بود که جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌ها به این توانایی دست یافته است.

فناوری فضایی در رخدادهای طبیعی، چالش‌های زیست محیطی و ابعاد گوناگون زندگی امروزی کاربردهای فراوانی دارد.

سرمایه‌گذاری در فضا، توانایی سودآوری را در کوتاه مدت و بلند مدت برای کشورها به دنبال دارد و بسیاری از آمارها نشان می دهد که نه تنها کشورهای ثروتمند و توسعه یافته، بلکه کشورهای در حال ‌توسعه نیز با هدف بهبود اوضاع اقتصادی، در حوزه فضا سرمایه‌گذاری کرده و نتیجه های مطلوبی نیز گرفته‌اند. 

جمهوری اسلامی ایران قرار است در روزهای آینده ماهواره‌ بومی "ظفر" را با ماهواره‌بر "سیمرغ" به فضا پرتاب کند تا در مدار 500 کیلومتری از سطح زمین قرار گیرد.

تصاویر ماهواره ظفر می‌تواند در پایش ذخایر نفت، معادن، بررسی جنگل‌ها، بررسی زمین‌های شور و قلیایی، بررسی امراض و آفات گیاهی و استفاده از تصاویر در جهت بررسی بحران‌های طبیعی به کار گرفته شود.

موشک ماهواره‌بر ایرانی سیمرغ قادر است ماهواره‌هایی تا وزن 250 کیلوگرم را در مدار 500 کیلومتری زمین قرار دهد.

116/117

بیشتر بخوانید:

تشریح 4 گام سند توسعه فضایی ایران