عضو حقوقدان شورای نگهبان قانون اساسی ایران در نامه‌ای به رئیس دیوان عالی هند درخواست کرد، با استفاده از روش‌های قانونی پیش‌بینی شده در نظام اساسی هند، امکان ابطال قانون تبعیض‌آمیز علیه مسلمانان این کشور فراهم شود.

به گزارش ایران پرس، «هادی طحان‌ نظیف» عضو حقوقدان شورای نگهبان قانون اساسی ایران در نامه‌ای به «شاراد آرویند بابده» رئیس دیوان عالی هند نوشت: بخشی از اخبار و تصاویری که این روزها از هند به جامعه جهانی مخابره می‌شود، تصویر خشونت و سلب حقوق اولیه انسان‌ها همچون حق حیات است.

طحان‌نظیف با تاکید بر اینکه بدون شک دولت هند اقدامات لازم برای جلوگیری از جنگ مذهبی را انجام خواهد داد، تصریح کرد: تصویری که در ذهن مردم دنیا درخصوص هند وجود دارد، چیزی جز صلح و زندگی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان و گروه‌های فکری مختلف نبوده است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان قانون اساسی ایران در این نامه‌ یادآور شد: به نظر می‌رسد قانون اصلاح شهروندی مصوب دسامبر 2019 پارلمان هند حاوی موادی تبعیض‌آمیز علیه مسلمانان از جمله حق برابری و حق تابعیت است که با اصول اولیه حقوق بشر و اسناد متعدد حقوق بشری از جمله مواد (1) و (2) و (15) اعلامیه جهانی حقوق بشر، ماده (2) و (26) میثاق حقوق مدنی- سیاسی و همچنین مواد (14) و (15) قانون اساسی هند که به صراحت به حق برابری شهروندان هندی اشاره دارد، مغایرت دارد.

پارلمان هند 11 دسامبر 2019 (20 آذر) لایحه اصلاح قانون شهروندی را تصویب کرد.

بر اساس این قانون، پناهجویان کشورهای بنگلادش، افغانستان و پاکستان در هند که بدون اوراق معتبر پیش از سال 2015 وارد این کشور شده‌اند، می‌توانند شهروندی هند را دریافت کنند اما این قانون شامل حال مسلمانان نمی‌شود.

اصلاح قانون شهروندی باعث شکل گیری اعتراضات گسترده در هند شده است؛ معترضان معتقدند که این اصلاحات سبب هدف قرار گرفتن مسلمانان و تبعیض علیه آنان خواهد شد.

در همین حال؛ بر اثر خشونت های وحشیانه یک هفته اخیر هندوهای افراطی علیه مسلمانان هند حدود 50 نفر کشته و صدها تن دیگر نیز مجروح شده‌اند.

به آتش کشیده شدن دستکم ده مسجد و امکان مقدس مسلمانان در هند از دیگر اقدامات ضد بشری و اسلام ستیزانه هندوهای افراطی در روزهای اخیر بوده است که به گفته شاهدان عینی، پلیس و نیروهای امنیتی این کشور در مقابل این خشونت ها تنها نظاره گر هستند و از اقدامات مرگبار هندوهای افراطی علیه مسلمانان جلوگیری نمی کنند.

 

116

بیشتر بخوانید:

مجمع جهانی بیداری اسلامی وقایع اخیر علیه مسلمانان در هند را محکوم کرد

انتقاد وزارت دادگستری ایران از سکوت مجامع بین المللی درخصوص کشتار مسلمانان هند