گروهی از محققان دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با همکاری پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، موفق به ساخت دستگاه تنفس مصنوعی برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا شدند.

به گزارش روز دوشنبه ایران پرس، این دستگاه تنفس مصنوعی با مزیت‌هایی همچون سادگی و سهولت ساخت به صورت منبع باز (Open source) در اختیار تمامی افراد قرار گرفته تا هر شخص متخصصی بتواند نمونه‌ای از آن را ساخته و برای نیاز محلی استفاده کند.

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران نیز روز گذشته (یکشنبه) از دستگاه "پالس اُکسیمتر انگشتی" با نام تجاری "PO-MED 19" رونمایی کردند.

این دستگاه می‌تواند با کمک داده‌های دریافتی از انگشت فرد، اطلاعات مفیدی از ضربان قلب و درصد اکسیژن اشباع خون و همچنین تفاسیر مختلفی از وضعیت سلامت فرد به پزشک یا کاربر ارائه دهد.

استفاده از این دستگاه برای تشخیص و یا غربالگری بیماران مبتلا به کرونا در طرح‌های قرنطینه یا فاصله گذاری اجتماعی حتی بیش از تب‌سنج موثر خواهد بود زیرا عموماً افراد مبتلا به کرونا علائمی همچون تب و کوفتگی را پس از درگیری شدید سیستم ایمنی با ویروس از خود بروز خواهند داد اما در بسیاری از موارد کنترل میزان اکسیژن خون، داده‌های ارزشمندتری را برای بررسی وضعیت سلامت فرد ارائه می‌دهد.

این دو محصول توانسته بخشی از نیاز تجهیزاتی جامعه پزشکی ایران را با وجود تحریم‌های غیرقانونی آمریکا تامین کند.138/118

بیشتربخوانید:

"هوش مصنوعی "؛ فصل جدید در همکاری‌های ایران و ترکیه/ تحلیل