سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به اقدامات جمهوری اسلامی برای سلامت زندانیان و اعطای مرخصی به آن‌ها همزمان با شیوع ویروس کرونا گفت: اقدامات ایران در این زمینه می تواند الگویی برای همه کشورها باشد.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری ایران پرس؛ «غلامحسین اسماعیلی» سخنگوی قوه قضائیه روز سه شنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با اشاره به ادعای تبعیض برای اعطای مرخصی به زندانیان در ایران خاطرنشان کرد: این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که هیچ گزارشی از اعطای مرخصی و مساعدت برای زندانیان در آمریکا و انگلیس و سایر کشورهای اروپایی که شیوع کرونا بیشتر از ایران بوده است، وجود ندارد.

اسماعیلی با بیان اینکه همزمان با شیوع ویروس کرونا به بیش از هزار نفر از اتباع بیگانه در ایران مرخصی داده شد، گفت: برخی کشورها که هیچ‌گونه عملکرد مثبتی در این خصوص ندارند، در سازمان‌های حقوق بشری مورد بازخواست قرار نمی‌گیرند درحالی که قوه قضائیه ایران به عدالت رفتار کرده و هیچ فرقی بین تابعیت‌ها نگذاشته است.

جمهوری اسلامی ایران از ابتدای کشف و شناسایی کرونا اقدام‌­های گسترده­‌ای در زمینه کنترل و مدیریت شیوع این ویروس، برای حفاظت از همه‌­شهروندان از جمله چند میلیون اتباع خارجی مقیم ایران انجام داد.

در همین حال، قوه قضائیه بر اساس مسئولیت خود در پرتو تعالیم دینی برای بسط عدالت و به ­منظور صیانت از کرامت انسانی از آغاز شیوع ویروس کرونا تدابیری را برای حفاظت از سلامت زندانیان و نیز آرامش خانواده‌‌های آن‌ها اتخاذ کرد که آزادی اعطای مرخصی به حدود یک­صد هزار زندانی از جمله بی‌‌نظیرترین اقدام ­های قوه­ قضائیه ایران در سطح جهان است.

ثبت بیش از ۱۱ هزار گزارش مردمی تخلف در ایام کرونا

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کسانی که دستورات مقابله با کرونا را اجرایی نکردند، اقدامات دستگاه قضائی چه بوده است، گفت: قوه قضائیه خود را موظف و مامور به اجرا و پیگیری مصوبات ستاد ملی کرونا  و ستادهای استانی می داند.

اسماعیلی افزود: در قوه قضائیه سامانه سجام در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم گزارش های مردمی را درخصوص موضوعات مرتبط با کرونا و مسائلی که به سلامت مردم آسیب می زند، دریافت می کند.

ویاضافه کرد: در این ایام ۱۱ هزار و ۴۲۰ مورد گزارش مردمی به سامانه سجام ارسال شده است و ۶ هزار و ۲۰۳ مورد از این گزارش ها از سوی معاونت های امور پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ها در حال بررسی است، همچنین تعداد هزار و ۴۹۸ مورد نیز به دادستان ها و دادگستری ها ارجاع شده است و سه هزار و ۶۳۹ مورد نیز بررسی شده که تخلفی رخ نداده است.

سخنگوی قوه قضاییه اظهار داشت: در حوزه تخلفات صنفی به لحاظ اینکه در صلاحیت رسیدگی سازمان تعزیرات حکومتی است گزارش ها را به تعزیرات ارجاع دادیم و موضوعات مهمی که بیشتر در فضای مجازی اتفاق افتاده و موجب تشویش اذهان عمومی شده است، مراجع قضایی پیگیری کردند.

اختصاص ۲۰ درصد از حقوق سه ماه اعضای شورای عالی مسئولان قضائی به کمیته امداد امام خمینی (ره)

اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره اعطای ۲۰ درصد حقوق مسئولان عالی قضائی برای آسیب‌دیدگان ناشی از شیوع کرونا گفت: این اقدام در راستای حمایت‌های مومنانه از کسانی که به دلیل شرایط کرونایی نیازمند حمایت مالی هستند، انجام شد؛ این مبلغ به تناسب حقوق افراد است و ۲۰ درصد از حقوق هر یک از اعضای شورای عالی قوه‌قضائیه به این امر اختصاص داده شده است.

وی اظهار داشت: هر یک از اعضای شورای عالی قوه قضائیه وکالت‌نامه‌ای را تنظیم کردند تا ذیحساب در این سه ماه مبلغ ۲۰ درصد را از حقوق آنها کسر کند و به حساب کمیته امداد امام خمینی (ره) واریز شود. 

اسماعیلی گفت: از بخشهای حاکمیتی دعوت می‌کنم به این پویش بپیوندند و به تامین غذای مومنان روزه دار کمک کنند.

بررسی ۱۳۷۶ مورد گزارش و شکایت حقوق شهروندی در سال ۹۸

سخنگوی قوه قضائیه با تاکید بر اهتمام دستگاه قضا در رعایت حقوق شهروندی گفت: هیات‌های نظارت بر حفظ حقوق شهروندی در سال گذشته، یکهزار و ۳۷۶ مورد گزارش و شکایت دریافت کردند که همه این گزارش‌ها بررسی شد.

اسماعیلی اظهار داشت: قوه قضائیه در چارچوب راهبردهای اعلامی از سوی مقام معظم رهبری تلاش کرد از تهدیدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا فرصت بسازد و خوشبختانه در این مسیر به رغم کاهش فعالیت‌های اجتماعی و اداری، این قوه گام‌های مهمی برداشت.

وی ادامه داد: توسعه دادرسی الکترونیک، راه‌اندازی‌های سامانه‌های مورد نیاز از جمله سامانه ثبت قراردادهای مالی وکلا، استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس، اجرای نهادهای ارفاقی پیش‌بینی شده در قانون مجازات اسلامی، کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها به ویژه با گسترش مراقبت‌های الکترونیکی را می‌توان از جمله تلاش های قوه قضائیه برشمرد.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: گام مهم ما در سال ۹۸ و ۹۹ کرامت و حفظ ارزش های اسلامی و انسانی است که با صدور دستورالعمل قوه قضائیه به دنبال این هستیم که کرامت قاضی، دادگاه، مردم هم شاکی و هم متهم و کرامت شهود و هر کسی که به مراجع قضایی مراجعه می کند، حفظ شود.

118

بیشتر بخوانید:

اسماعیلی: سرقت‌های دریایی و هوایی اقلام پزشکی توسط آمریکا جنایت علیه بشریت است

اسماعیلی: قوه قضاییه در سال 98 با ویروس کهنه و منفور فساد مبارزه کرد