مدیر هماهنگی ستاد ملی کرونا با بیان اینکه نقطه قوت ایران در مقابله با ویروس کرونا نظام سلامت قدرتمندی است که طی 40 سال گذشته پایه ریزی شده، گفت: از روزهای آغاز شیوع این ویروس همه دستگاههای نهادهای دولتی و مردمی برای حمایت و حفظ سلامت مردم به میدان آمدند.

به گزارش ایران پرس به نقل از "ایران پرس"، سردار «نصرالله فتحیان» روز سه شنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: 6 نقطه قوت در کشور داریم که شامل داشتن رهبری خردمند، شجاع و جامع، داشتن مردمی هوشمند و قانون پذیر، داشتن نظام سلامت قدرتمند و یکپارچه در حوزه بهداشت و درمان، امداد و آموزش و پژوهش و بسیج قدرتمند، صدا و سیما و نیروهای مسلح که تمام قد برای آگاهی و ارائه خدمات علمی و تحقیقاتی به مردم به میدان آمدند و خدمات بزرگی ارائه کردند.

فتحیان تاکید کرد: از روز اول همه دستگاههایی که لازم بود برای مقابله با کرونا حمایت و پشتیبانی کنند به میدان آمدند، نیروهای مسلح، قرارگاه امام رضا (ع) را تشکیل دادند و نقش بزرگی را ایفا کردند. سازمانهای مردم نهاد و نیروهای جهادی هر کدام نقش کم نظیری در مقابله با این بیماری داشتند. 

مدیر هماهنگی ستاد ملی کرونا اظهار داشت: بیش از 20 هزار کادر پزشکی و بیش از 100 هزار پرستار در کشور کار بزرگی در این باره انجام داد. جامعه پزشکی با تمام توان در خدمت مردم بود و بیش از 100 شهید تقدیم این مسیر کردند و برای نجات و سربلندی ایران در مجموع بیش از 150 هزار نیروی بهداشتی در 64 دانشگاه علوم پزشکی این کار بزرگ را مدیریت کردند.

سردار فتحیان افزود: این بیماری ارکان جهان را از نظر سیاسی، امنیتی، روانشناختی و اقتصادی نشانه رفته است و مردم ایران در این مدت خوب عمل کردند و باید به همه مردم کشور ادای احترام کنیم.

وی خاطرنشان کرد: نقطه قوت ما نظام سلامت قدرتمندی است که طی 40 سال گذشته پایه ریزی شده و به همین علت توانستیم برنامه غربالگری گسترده ای را برای بیش از 70 میلیون نفر اجرا کنیم تا با جداسازی بیماران و مبتلایان فشار از بیمارستانها کاسته شود.

مدیر هماهنگی ستاد ملی کرونا گفت: بسیج نیز نسخه شفابخشی است که در این مبارزه تمام قد حاضر بود. مردم همزمان با کرونا با تحریم ها و تهدیدها مقابله می کنند و بسیج هم در این میدان مبارزه در خط مقدم است. صدا و سیما هم به وظیفه خود عمل کرد. 

سردار فتحیان افزود: ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در تامین ماسک و تجهیزات لازم و مشاوره به مردم به میدان آمد. هلال احمر و خیرین هم خوش درخشیدند، حدود 500 میلیارد تومان مردم خیر برای کمک به بیمارستانها برای خرید تجهیزات پزشکی و محافظتی و تجهیزات "آی سی یو" هزینه کردند. این روحیه ستودنی است که در این شرایط به سلامت مردم الویت دادند. شهرداری، بهزیستی، بنیاد مستضعفان و همه سازمانهای دولتی و مردمی در این بحران به میدان آمدند.

وی اظهار داشت: بیش از 27 هزار تخت نقاهتگاهی در بیش از 300 مکان با امکانات و نیروی پرستار و نیروی داوطلب آماده است، بیش از سه هزار پرستار و دو هزار مددکار اجتماعی نیز دواطلبانه در این مراکز آماده باش هستند.

مدیر هماهنگی ستاد ملی کرونا در بخش دیگری از سخنان خود درباره کمک به سوریه یا عراق در زمینه کرونا گفت: وطیفه انسانی و دینی ماست که در این مورد از هر کمکی که بتوانیم، انجام دهیم.

سردار فتحیان درباره اقدامات پدافند غیر عامل در مقابله با کرونا نیز گفت: عمده اقدامات در آغاز این اپیدمی این بود که باید مراکز درمانی مهیا می شدند که این کار انجام شد و با آمادگی آنها با مشکل عمده ای مواجه نشدیم البته برخی بیمارستانها مثل بیمارستان شهدای یافت آباد، بیمارستان رازی رشت یا بیمارستانهای قم یا مسیح دانشوری درتهران در مقاطعی دچار مشکل شدند که مراکز نقاهتگاهی برای کمک به این بیمارستانها ایجاد شد اما اکنون مشکلی در پذیرش بیماران وجود ندارد.

116

بیشتر بخوانید:

خودکفایی ایران در زمینه تولید تجهیزات مقابله با کرونا